Vištiena ryžių ir daržovių patale
Vištiena ryžių ir daržovių patale
Autorius: Aistė
Jums reikės
8
vištienos blauzdelių
 
2
svogūnų
 
2
morkų
 
maža skardinė
konservuotų kukurūzų
 
1 stiklinė
ryžių (nevirtų)
 
500 ml
sultinio
 
kepimui
aliejaus
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 

Paruošimas

Didesnėje keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus, tuomet sudėkite tarkuotas morkas ir truputį patroškinkite ant silpnos ugnies. Suberkite konservuotus kukurūzus (prieš tai nupilkite skystį), nevirtus ryžius. Viską gerai permaišykite, pagardinkite patinkančiais prieskoniais, pipirais, druska (nepadauginkite druskos, jeigu tolesnėje eigoje naudosite sūrų sultinį).

Gautą daržovių ir ryžių mišinį sudėkite į kepimo indą, užpilkite karštu sultiniu (galite keisti karštu, beveik verdančiu vandeniu), gražiai palyginkite.

Vištienos blauzdeles iš visų pusių gerai ištrinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais. Jas sudėliokite ant daržovių ir ryžių.

Kepimo indą sandariai uždenkite folija ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Vėliau galite nuimti foliją ir dar 10 min. palaikyti orkaitėje, kad blauzdelės labiau apskrustų.

Ryžius galite maišyti ir su kitomis daržovėmis, išbandykite įvairius mišinius.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
to Grma
2015-07-31 16:45:46
Juk parašyta, kad pie apie valandą + 10 min. be folijos, kad apskrustų.
Grma
2015-07-29 16:12:22
O kiek laiko kept orkaiteje????
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Kalista