Varškės keksas su mėlynėmis
Varškės keksas su mėlynėmis
Autorius: Aistė
Jums reikės
220 g
miltų
 
120 g
sviesto
 
150 g
cukraus
 
200 g
varškės
 
3
kiaušiniai
 
0.5 šaukštelio
kepimo miltelių
 
1 stiklinė
mėlynių
 

Paruošimas

Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės, į šią masę įmaišykite varškę (prieš tai ją galite pertrinti per sietelį, bet nebūtinai), po vieną, kaskart perplakant įmuškite kiaušinius.

Galiausiai įsijokite miltus ir kepimo miltelius, tešlą sumaišykite iki vienalytės konsistencijos.

Maždaugs pusę tešlos paskirstykite į kepimo popieriumi išklotą formą, tuomet sudėliokite mėlynes ir jas uždenkite likusia tešla.

Keksą kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Keksą pjaustykite tik jam pravėsus arba visai atšalus - karštas keksas pjaustomas byra ir nėra toks skanus.

Mėlynes galite pakeisti kitomis šviežiomis ar džiovintomis uogomis, vaisių gabaliukais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Doroteja