Jogurtinis tortas su uogomis (nereikia kepti)
Jogurtinis tortas su uogomis (nereikia kepti)
Autorius: Aistė
Jums reikės
300 g
paprastų, pigiausių sausainių
 
125 g
sviesto
 
500 ml
jogurto (neriebaus)
 
300 ml
plaktos grietinėlės
 
5-6 šaukštai
cukraus pudros
 
15 g
želatinos
 
50 ml
vandens
 
200 g
uogų
 

Paruošimas

Sausainius sutrupinkite (tą galite padaryti maisto smulkintuvu arba kočiojant sausainius kočėlu), sausainius užpilkite lydytu sviestu ir gerai išmaišykite. Šia mase išklokite torto formos (atsegamais kraštais) dugną, gerai prispauskite.

Želatiną užmerkite šaltame vandenyje, palikite brinkti 10 min. Išbrinkusią želatiną kaitinkite (bet neleiskite užvirti) ant silpnos ugnies, nuolat maišykite iki kol ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir palikite vėsti.

Jogurtą sumaišykite su cukraus pudra. Įmaišykite pravėsusią želatiną. Atsargiai įmaišykite plaktą grietinę. Viską sumaišykite iki vienalytės masės. Masę gražiai paskirstykite ant sausaininio pagrindo.

Tortą dėkite į šaldytuvą ir šaldykite bent 4-5 valandas arba pernakt.

Sušaldytą tortą papuoškite uogomis. Uogų taip pat galima įmaišyti ir į jogurtinę masę.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (187)
Mazvydas