Pikantiški sūrio keksiukai
Pikantiški sūrio keksiukai
Autorius: Aistė
Jums reikės
160 g
sūrio (kietojo arba puskiečio)
 
1
kiaušinis
 
150 g
miltų
 
200 ml
kefyro
 
0.5 šaukštelio
sodos
 
2 šaukštai
pjaustytų alyvuogių
 
2 šaukštai
pjaustytų džiovintų pomidorų
 
patiekimui
svogūnų laiškų, grietinės (arba graikiško jogurto be priedų)
 

Paruošimas

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Įmuškite kiaušinį ir permaišykite. Supilkite kefyrą. Sudėkite smulkintas alyvuoges ir smulkintus džiovintus pomidorus, dar kartą permaišykite. Įsijokite miltus, berkite sodos, gerai išmaišykite ir palikite nusistovėti 30 min.

Keksiukų tešlą paskirstykite į formeles (reikėtų užpildyti 2/3 formelės tūrio, kepdami keksiukai pakils). Popierinės formeles reikėtų įkloti į skardelę, jeigu skardelės neturite, tai naudokite tris viena į kitą sudėtas popierines formeles - to reikia tam, kad keksiukai būtų dailesnės formos, neišskystų į šalis).

Keksiukus kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min.

Tiekite užtepę šiek tiek grietinės (arba graikiško jogurto) ir apibėrę svogūnų laiškais.

Vietoje recepte siūlomų alyvuogių ir džiovintų pomidorų į tešlą galite primaišyti kitokių pagardų - smulkintų svogūnų laiškų, krapų, petražolių, kubeliais pjaustyto kumpio ir daržovių, skrudintų riešutų... Tiks patys įvairiausi priedai, tačiau skanu ir be jų. 

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Modestas