Virtinukai su vyšniomis
Virtinukai su vyšniomis
Autorius: Aistė
Jums reikės
700 g
vyšnių (tinka ir šaldytos)
 
0.5 stiklinės
cukraus
 
2 stiklinės
miltų
 
200 ml
vandens
 
žiupsnelis
druskos
 

Paruošimas

Iš vyšnių išimkite kauliukus (tą patogu padaryti pasinaudojant U formos segtuku kuodui sutvirtinti ar atlenkta sąvaržėle). Jas užpilkite cukrumi ir palikite valandai.
Jeigu naudojate šaldytas, tai jas atšildykite, nuvarvinkite skystį ir užpilkite cukrumi, palikite 30 min.

Miltus persijokite, sumaišykite su druska, dalimis pilkite vandenį ir maišykite. Galbūt vandens reikės šiek tiek mažiau ar daugiau, tai priklauso nuo miltų. Suminkykite tešlą.

Gerai išminkytą tešlą plonai iškočiokite ant miltuoto darbastalio, stikline išspauskite apskritimus, ant jų dėkite vyšnių įdaro, sulenkite (jeigu nesulimpa, tai kraštelius sudrėkinkite vandeniu) ir supinkite kasele arba užspauskite šakute.

Virtinukus dėkite į verdantį vandenį, virkite iki kol iškils ir dar keletą minučių.

Tiekite su grietine, sviestu.

Vyšnias galima pakeisti kitomis uogomis.

P.S. Iš nurodyto kiekio gaunasi daug virtinukų - apie 45-50, neišvirtus virtinius galite užšaldyti ir laikyti šaldymo kameroje iki 3 mėnesių.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Slavunecka.