Turkiškas paplotėlis su faršu (lachmadžunas)
Turkiškas paplotėlis su faršu (lachmadžunas)
Autorius: Aistė
Jums reikės
250 g
miltų
 
160 ml
šilto vandens
 
9 g
sausų mielių
 
0.5 šaukštelio
druskos
 
0.5 šaukštelio
cukraus
 
130 g
jautienos faršo
 
3 šaukštai
sultinio
 
1
pomidoras
 
1
paprika
 
2
svogūnai
 
2 skiltelės
česnakas
 
sauja
petražolės
 
pagal skonį
druska, pipirai, prieskoniai mėsai
 
1 šaukštas
aliejus
 
1
citrina
 

Paruošimas

Pomidorą apiplikykite verdančiu vandeniu ir nuimkite odelę. Nuluptą pomidorą, svogūną, česnaką labai smulkiai, beveik iki košės susmulkinkite ar pertinkite maisto smulkintuvu. Trumpai apkepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Pridėkite faršo ir kepkite iki kol faršas beveik iškeps, kepant patrinkite šakute, kad faršas būtų smulkus. Sudėkite kapotas petražoles, labai smulkiai pjaustytą papriką, užpilkite sultiniu, dėkite mėgiamių prieskonių ir uždengus troškinkite iki vientisos masės. Tradiciškai ruošiamas aštrus mėsos įdaras su daug prieskonių.

Mieles ir cukrų išmaišykite šiltame vandenyje. Palaukite 15 min., kol mielės aktyvuosis - vanduo suputos ir pasklis mielių kvapas. Vandenį su mielėmis pilkite ant miltų, berkite žiupsnį druskos. Suminkykite tešlą ir palikite kilti 20-40 min.

Tešlai pakilus ją padalinkite pusės kumščio dydžio gabaliukais, juos plonai iškočiokite, ant jų ganėtinai plonu sluoksniu paskirstykite mėsos įdarą.

Šitaip paruoštus papločius kepkite iki 230C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.

Tiekiant apšlakstykite citrinos sultimis. Valgyti galima pjaustant gabaliukais arba susukus į suktinuką. Lachmadžunai gali būti tiekiami su šviežių daržovių salotomis.

Lachmadžunas yra tradicinis turkiškas užkandis, kuris kartais pavadinamas turkiška pica.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Eva