Apelsininis desertas
Apelsininis desertas
Autorius: Aistė
Jums reikės
100 g
sviesto
 
100 g
cukraus
 
150 g
grietinės
 
350 g
sausų pieno miltelių
 
1
apelsinas
 
ant peilio galiuko
oranžiniai maisto dažai
 

Paruošimas

Sviestą išlydykite, suberkite cukrų ir ant nedidelės ugnies, nuolat maišant užvirinkite. Užvirus suberkite nutarkuotą apelsino žievelę ir pusės apelsino sultis, įberkite maistinių dažų (nebūtina).

Į verdančią masę sudėkite grietinę, dar kartą užvirinkite, nuolat maišykite.

Masei atvėsus įsijokite pieno miltelius (jų galite įsigyti didesniuose prekybos centruose arba specializuotose prieskonių, kulinarijos parduotuvėse), gerai išmaišykite, sudėkite į formeles arba masę sukrėskite į konditerinį švirkštą ir išspauskite į indelius.

Desertus sudėkite į šaldymo kamerą, šaldykite 20 min. ir tiekite arba perdėkite į šaldytuvą ir tiekite vėliau.

Tiekiant papuoškite apelsinų, gabaliukais, mėtomis. Desertas ypač tinka prie stiprios, juodos arbatos arba kavos.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (136)
Vilius