Smėlinės tešlos sausainiai
Smėlinės tešlos sausainiai
Autorius: Aistė
Jums reikės
200 g
sviesto
 
300 g
miltų
 
100 g
cukraus
 
4
kiaušinio tryniai
 
žiupsnelis
druskos
 
apibarstymui
sezamo sėklų
 

Paruošimas

Miltus ir druską persijokite į indą, įmaišykyte cukrų, sudėkite gabaliukais pjaustytą, šaltą sviestą ir trinkite pirštais iki kol susidarys smulkios, smėlį primenančios kruopelės. Sudėkite 3 kiaušinių trynius, suminkykite tešlą ir vientisą rutulį. Jeigu tešla nesusiminko, byra, tai pilkite šaukštą šalto vandens.
Tešlą 1 val. palaikykite šaldytuve.

Tešlą išimkite iš šaldytuvo, 10-15 min. palaukite ir iškočiokite į 3-4 mm plonumo lakštą. Išspauskite norimo formos sausainius.

Juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Viršų patepkite likusiu, su šaukštu vandens išplaktu, kiaušinio tryniu, apiberkite sezamo sėklomis. taip pat galite apiberti cukrumi.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.

Iškepusius sausainius galite pertepti uogiene ar džemu ir sulipinti po du.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (143)
Marija