Tortas „Viktorija“
Tortas „Viktorija“
Autorius: Aistė
Jums reikės
175 g
sviesto
 
175 g
miltų
 
3
kiaušiniai
 
175 g
cukraus
 
0.5 šaukštelio
kepimo miltelių
 
2 šaukštai
pieno
 
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
 
250 ml
grietinėlės (riebios, skirtos plakimui)
 
0.5 stiklinės
braškių džemo
 
apibarstymui
cukraus pudros
 

Paruošimas

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki puraus kremo, mikseriu plakti reikėtų apie 5 minutes, o šluotele, žinoma, ilgiau.

Kiaušinius perplakite, įmaišykite į sviesto kremą, pilkite pieno ir išplakite. Įsijokite miltus, permaišykite.

Tešlą padalinkite į dvi dalis. Atskirai, riebalais pateptose formose iškepkite du biskvitus. Kepkite reikia iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Biskvitams pravėsus juos išimkite ir leiskite visiškai atvėsti (geriausia vėsinti ant iš orkaitės išimtų grotelių, tuomet biskvitas vėsta tolygiai, jo dugnas nesušlampa dėl besikondensuojančių garų).

Grietinėlę išplakite. Plakant galite papildomai dėti cukraus, tačiau prisiminkite, kad biskvitai gan saldūs, tradiciškai naudojamas saldus braškių džemas - taip pat. Žinoma, galite naudoti ir kitokį džemą. 

Vieną biskvitą sutepkite plakta grietinėle, o kitą - pasirinktu džemu. Biskvitus atsargiai suvožkite, švelniai paslėkite. Apiberkite cukraus pudra, puoškite uogomis.

Tortas pavadintas XIX amžiuje valdžiusios  Anglijos karalienės Viktorijos garbei - teigiama, kad ji ypatingai mėgo šį saldumyną ir juo mėgavosi popiečio arbatėlės metu.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Inga
2015-11-14 10:31:09
Ir kepti reikia kur kas ilgiau!!!
Inga
2015-11-14 10:17:40
Gali plakti kiek nori ir vistiekniekas neiškilo... drąsiai dekit daugiau kepimo miltelių...
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (186)
Erik