Spurgos su kondensuotu pienu
Spurgos su kondensuotu pienu
Autorius: Aistė
Jums reikės
2
kiaušiniai
 
1 skardinė
kondensuoto pieno
 
žiupsnelis
druskos, sodos
 
2-4 stiklinės
miltų
 
virimui
aliejaus
 
apibarstymui
cukraus pudros
 

Paruošimas

Kiaušinius permaišykite su kondensuotu pienu iki vienalytės masės.

Į dvi stiklines miltų įmaišykite žiupsnį druskos ir sodos. Į miltus sukrėskite kiaušinių ir kondensuoto pieno masę ir sukite šaukštu, papildomai berkite miltų. Rekėtų, kad susiminkytų kietoka, tačiau šiek tiek lipni tešla. Tikslus miltų kiekis labai priklauso nuo kiaušinių dydžio, pačių miltų kokybės.

Darbastalį pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlos lakštą, kočiojant pabarstykite ir lakšto viršų. Nekočiokite pernelyg plonai. Išspauskite skrituliukus, o jų viduryje, pasinaudodami mažesne forma, išspauskite skylutes. Žinoma, galite gaminti pačių įvairiausių formų spurgas.

Gautas spurgas virkite įkaitintame aliejuje iki kol dailiai paruduos. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

Paruoštas spurgas apiberkite cukraus pudra.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Ytė
2016-03-23 16:54:30
Gal kas bandėte? Ar skanios,ar minkštos išėjo?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Gerda