Varškės desertas „Kavos puodelis“
Varškės desertas „Kavos puodelis“
Autorius: Aistė
Jums reikės
450 g
neriebios varškės
 
1/3 ir 1/2 stiklinės
cukraus pudros
 
2 šaukšteliai
tirpios kavos granulių
 
300 g
juodojo šokolado
 
500 ml
grietinėlės (35% riebumo)
 

Paruošimas

200 ml (iš šio kiekio dar porą šaukštų pasilikite) grietinėlės supilkite į nesvylantį puodą, sudėkite sulaužytą šokoladą ir virkite ant nedidelės ugnies iki kol šokoladas išsilydys ir masė užvirs, tuomet nukelkite nuo ugnies ir palikite vėsti.

Pasiliktuose 2 šaukštuose grietinėlės ištirpinkite tirpią kavą, šį skystį išplakite su varške, 1/3 stiklinės cukraus pudros.

Likusius 300 ml grietinėlės išplakite su 1/2 stiklinės cukraus pudros.

Desertą sluoksniuokite permatomuose kavos puodeliuose ar stiklinėse. Pirmiausia dėkite varškės masę, pripildykite maždaug pusę puodelio, išlyginkite, tuomet atsargiai suformuokite ploną šokoladinio kremo sluoksnį, o galiausiai kraukite plaktos grietinėlės.

Suformuotus desertus dar bent 15 min. pašaldykite šaldytuve.

Tiekiant papuoškite uogomis, skrudintais riešutais ar tarkuotu šokoladu.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (168)
Deilas