Pyragaičiai „Paukščių pienas“
Pyragaičiai „Paukščių pienas“
Autorius: Aistė
Jums reikės
4
kiaušinių baltymai
 
žiupsnis
citrinos rūgšties
 
15 g
želatinos
 
0.7 stiklinės
vandens
 
160 g
kondensuoto pieno
 
80 g
sviesto
 
60 g
cukraus
 
keletas lašų
vanilės ekstrakto
 
formos paruošimui. šiek tiek
cukrus pudros, sviesto
 
200 g
šokolado
 

Paruošimas

Želatiną užpilkite nepilna virinto, šalto vandens stikline. Palikite brinkti 30-40 min. Į išbrinkusią želatiną įmaišykite pusę cukraus kiekio ir maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies iki kol cukrus bei želatina visiškai ištirps.

Šaldytuve palaikytus baltymus su žiupsneliu citrinos rūgšties išplakite iki standžių putų. Į standžius baltymus dalimis suberkite likusį cukrų ir kaskart išplakite iki kol cukrus visiškai ištirps.

Į su cukrumi išplaktus baltymus lėta srovele, nuolat plakant supilkite želatinos ir cukraus tirpalą. Trumpam palikite pastovėti.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su kondensuotu pienu iki vientisos masės. Į šią masę dalimis įmaišykite pasiruoštus baltymus, įlašinkite vanilės ekstrakto. Viską permaišykite.

Formeles (geriausia silikonines) šiek tiek patepkite sviestu, apiberkite cukraus pudra ir į jas sudėkite suflė masę. Išlyginkite. Padėkite į šaldytuvą ir laikykite keletą valandų iki kol visiškai sustings.

Sustingusius pyragėlius suverskite į lėkštes, apliekite tirpintu šokoladu.

Pyragėlius galite tiekti su trintomis uogomis ar uogiene.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Viktorija