Manų kruopų spurgos su persikais
Manų kruopų spurgos su persikais Manų kruopų spurgos su persikais
Autorius: Aistė
Jums reikės
170 ml
vandens
 
200 g
cukraus
 
300 g
manų kruopų
 
250 g
miltų
 
6 šaukštai
sviesto (lydyto)
 
1 maža skardinė
konservuotų persikų
 

Paruošimas

Manų kruopas ir miltus sumaišykite. Į masę pilkite lydytą sviestą ir gerai išmaišykite. Turi susidaryti vienodo dydžio trupinukai.

Užkaiskite vandenį, į jį suberkite cukrų ir ant silpnos ugnies, vis pamaišant virkite iki kol cukrus ištirps ir susidarys sirupas.

Vos pravėsusį sirupą labai maža srovele supilkite į tešlos trupinius ir suminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į maždaug 15 vienodo dydžio gabaliukų.

Konservuotus persikus nusunkite, pasmulkinkite. Persiko gabaliuką dėkite ant tešlos blynelio, sujunkite galus ir suformuokite spurgeles.

Spurgeles kepkite įkaitintame aliejuje iki kol dailiai paruduos. Iškepusias spurgas sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.

Spurgas patiekite su grietine, plakta grietinėle ar trintais persikais.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Ytė
2016-03-23 16:44:46
Gal kas bandėte? Ar skanios,ar minkštos išėjo?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (176)
Simona