Šokoladiniai putėsiai (pana cotta)
Šokoladiniai putėsiai (pana cotta)
Autorius: Aistė
Jums reikės
250 ml
pieno
 
250 ml
grietinėlės (25% riebumo)
 
4 šaukštai
cukraus pudros
 
60 g
pieniško šokolado
 
10 g
želatinos
 
papuošimui
vaisiai, uogos, riešutai, plakta grietinėlė
 

Paruošimas

Grietinėlę sumaišykite su pienu ir užvirkite, ant silpnos ugnies pavirkite dar 3 min. Įmaišykite cukraus pudrą (būtų puiku naudoti vanilinę cukraus pudrą, jeigu tik tokios turite) ir nukelkite nuo ugnies.

Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje (į puodą su verdančiu vandeniu įstatykite indą su sulaužytu šokoladu) ar mikrobangėje.

Ištirpintą šokoladą sumaišykite su karštu pieno - grietinėlės mišiniu.

Atskirame indelyje želatiną užpilkite maždaug 50 ml pasiruoštos, karštos masės ir palikite išbrinkti 10 min.

Išbrinkusią želatiną įmaišykite į masę. Gerai permaišykite. Masę išdalinkite į formeles (galite pilti į ledų indelius, nedidelius dubenukus ar pan.) ir sudėkite stingti į šaldytuvą.

Desertui sustingus indukus pakiškite po tekančiu, kaštu vandeniu (tuomet desertas lengviau išslys iš indelių), desertus išverskite ant lėkštučių ir puoškite vaisiais, uogomis, grietinėle, apiberkite cukraus pudra ar skrudintais riešutais.

Tai ypatingai švelnus, labai gardus desertas, kuriam nereikia daug ingredientų ir kurį nesunku pasigaminti.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (210)
Emilija