Pikantišku padažu glazūruotos vištienos blauzdelės
Pikantišku padažu glazūruotos vištienos blauzdelės
Autorius: Aistė
Jums reikės
8-12 vnt.
vištų blauzdelės
 
3 šaukštai
aliejaus
 
2 šaukšteliai
čili pipirų
 
1 šaukštelis
česnako miltelių
 
1.5 šaukšto
balzamiko acto
 
1 šaukštas
medaus
 
2 šaukšai
sojos padažo
 
1 šaukštelis
maltos paprikos
 
50 g
pomidorų pastos
 
50 ml
vandens
 

Paruošimas

Vištos blauzdeles (galite naudoti ir kitas vištos dalis, puikiai tinka sparneliai) sudėkite į indą, užpilkite aliejaus, berkite druskos ir šaukštelį čili pipirų. Gerai ištrinkite ir palikite 30 min.

Truputį pasimarinavusias vištos blauzdeles kepkite grilyje iki kol dailiai apskrus. Jeigu gaminate orkaitėje, tai blauzdeles sudėkite ant orkaitės grotelių, orkaitės apačioje įstatykite skardą su vandeniu, kad lašantys skysčiai ir riebalai nepridegtų, stebėkite, kad vanduo nenugaruotų ir, esant reikalui, pripilkite daugiau. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Kol vištiena kepa, pasiruoškite padažą glazūravimui: sumaišykite pomidorų pastą, česnako miltelius, balzamiko actą, medų, sojos padažą, čili, maltą papriką, vandenį.

Apkepusias vištų blauzdeles ištepkite glazūra iš visų pusių ir 5 min. grąžinkite į orkaitę, tuomet vėl aptepkite ir vėl 5 min. kepkite. Tęskite iki kol sunaudosite visą glazūrą, o vištų blauzdelės bus dailiai apskrudusios.

Patiekite su ryžiais, kuskusu, daržovių salotomis.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Rokas