Purūs sklindžiai su kefyru
Purūs sklindžiai su kefyru
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 stiklinė
miltų
 
500 ml
kefyro
 
2
kiaušiniai
 
pagal skonį
druskos, cukraus
 
0.5 šaukštelio
sodos
 

Paruošimas

Kefyrą išplakite, įmuškite kiaušinius, berkite druskos, cukraus, sodos ir perplakite. Berkite miltų iki kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Berdami miltus neplakite, o tiesiog maišykite šaukštu, dėl kamuoliukų nesijaudinkite, jie išsisklaidys. 

Į didesnį indą įpilkite karšto vandens (nereikia, kad vanduo būtų verdantis, pakaks karšto vandens iš čiaupo), į jį įstatykite indą su tešla, pridenkite rankšluostuku ir palikite pastovėti 15 min.

Į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite sklindžius. Kraudami tešlą jos papildomai nemaišykite, nes sklindžiai sukris, nebus purūs.

Patiekite su grietine ar uogiene. Gakite kepti nesaldžius sklindžius ir juos patiekti prie sultinio.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Gabija