Keptuvėje kepti sausainiai
Keptuvėje kepti sausainiai
Autorius: Aistė
Jums reikės
1.5 stiklinės
miltų
 
0.3 stiklinės
cukraus (geriau rudojo)
 
2 šaukštai
aliejaus
 
1
kiaušinio trynys
 
0.3 stiklinės
grietinės
 
1 šaukštelis
kepimo miltelių
 

Paruošimas

Indelyje sumaišykite grietinę, aliejų ir kiaušinio trynį (baltymo neprireiks). Suberkite cukrų (rudasis cukrus suteikia karemelinį poskonį, tačiau galite naudoti ir baltąjį). Viską gerai išplakite.

Atskirame indelyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Į šią masę supilkite skystą plakinį ir viską suminkykite. Turi gautis elastinga, nelipni, plasteliną primenanti tešla. Jeigu limpa, tai berkite dar šiek tiek miltų.

Tešlą rankomis suformuokite į pailgą, 2-3 cm pločio dešrą. Ją supjaustykite 1 cm pločio sausainiais, supjaustytus sausainius dar paformuokite rankomis, šiek tiek paploninkite tarp delnų.

Sausainius kepkite nesvylančioje keptuvėje ant minimalios ugnies. Kiekvieną pusę apkepinkite apie 3-4 minutes.

Sausainiai paruošiami ypatingai greitai! Šilti jie primena varškėčius, o atšalę tampa tikrai švelniais, gardžiais sausainiukais. Skaniausia valgyti apsitepus džemu ar uogiene.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
aga
2017-03-23 14:32:29
Pabandziau. visi liko suzaveti. tikrai labai skanu. tik dejau maziau grietines:)
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (143)
Arnoldas