Varškėčiai su uogienės ir razinų įdaru
Varškėčiai su uogienės ir razinų įdaru
Autorius: Aistė
Jums reikės
400 g
varškės
 
1
kiaušinis
 
1 šaukštas
cukraus
 
žiupsnelis
druskos
 
žiupsnelis
vanilinio cukraus
 
1 stiklinė
miltų
 
0.5 stiklinės
razinų
 
2 šaukštai
džemo ar tirštos uogienės
 
sauja
džiūvėsių
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 min. Tuomet nupilkite vandenį, razinas nusausinkite, smulkiai supjaustykite ar permalkinkite ir sumaišykite su džemu. Jeigu nemėgstate razinų, tai jas galite pakeisti datulėmis.

Varškę pertrinkite, sumaišykite su kiaušiniu, druska, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Įsijokite miltus ir sumaišykite tešlą, jeigu labai limpa prie rankų, tai berkite dar miltų.

Rankas ir darbastalį patepkite aliejumi. Iš tešlos suformuokite nedidelius paplotėlius, dėkite įdaro, užlipinkite kraštus ir gražiai suformuokite. Pasiruoštus varškėčius apvoliokite džiūvėsiuose.

Varškėčius iš abiejų pusių apkepinkite aliejuje iki kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.

Tiekite su grietine ar jogurtu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (143)
Gabriele