Paprastos bandelės su uogiene
Paprastos bandelės su uogiene
Autorius: Aistė
Jums reikės
4 stiklinės
miltų
 
0.75 stiklinės
cukraus
 
3 šaukšteliai
kepimo miltelių
 
žiupsnelis
druskos
 
0.5 stiklinės
aliejaus
 
0.25 stiklinės
apelsinų sulčių
 
keletas lašų
vanilės ekstrakto
 
3
kiaušiniai
 
70 g
sviesto
 
1 stiklinė
aviečių uogienės
 
1 sauja
graikinių riešutų
 
1 sauja
razinų
 
pabarstymui
cukraus, cinamono
 

Paruošimas

Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnį druskos. Supilkite aliejų, apelsinų sultis, įlašinkite vanilės ekstrakto, įmuškite kiaušinius. Suminkykite tešlą, neperminkykite. Tešlą įvyniokite į maišelį ir porai valandų dėkite į šaldytuvą.

Pašaldytą tešlą padalinkite į 4 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į stačiakampį. Kiekvieną stačiakampį sutepkite lydytu sviestu, uogiene, užberkite pasmulkintų graikinių riešutų, razinų. Žinoma, galite rinktis ir kitokį įdarą.

Tešlos lakštus susukite ir padalinkite į 10-15 bandelių. Jas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, viršų patepkite sviestu, apiberkite cukrumi ir cinamonu.

Kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.

Skanu su pienu ar arbata.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (210)
Kotryna ir Deividas