Braškinis tortas
Braškinis tortas
Autorius: Aistė
Jums reikės
200 g
miltų
 
80 g
sviesto (arba margarino)
 
4 šaukštai
cukraus (tešlai)
 
1
kiaušinis
 
1 žiupsnelis
druskos
 
1 šaukštelis
kepimo miltelių
 
500 g
varškės
 
300 ml
grietinėlės (riebios, skirtos plakimui)
 
400 g
braškių (varškės masei)
 
100 g
cukraus (varškės masei)
 
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
 
25 g
želatinos
 
300 g
braškių (papuošimui, nebūtina)
 

Paruošimas

Sviestą (truputį pasilikite formai patepti) ištrinkite su 4 šaukštais cukraus. Į masę įsijokite miltus, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinį ir berkite truputį druskos. Suminkykite tešlą (jeigu pernelyg biri, tai galite įpilti porą šaukštelių šalto vandens). Tešlą pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Tortinę formą atsegamais krašteliais patepkite trupučiu sviesto, ant dugno sudėkite tešlą, gerai suspauskite pirštais. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol gražiai pagels. Pagrindą palikite vėsti tortinėje.

Želatiną užpilkite drungnu vandeniu ir palikite brinkti.

Kol brinksta želatina, ruoškite varškės masę.

Varškę labai gerai pertrinkite per sietelį (galite naudoti rikotą, tuomet pyragas bus dar švelnesnio skonio ir trinti nereikės), sumaišykite su 100 g cukraus, vaniliniu cukrumi, išplakite. 300 g braškių sutrinkite ir įmaišykite į varškės masę, 100 g papjaustykite nedideliais gabaliukais ir taip pat įmaišykite į varškės masę.

Grietinėlę išplakite, atsargiai įmaišykite į masę.

Išbrinkusią želatiną pakaitinkite iki virimo, nukelkite nuo ugnies ir palikite pravėsti, šiek tiek pravėsusią želatiną įmaišykite į varškės masę.

Varškės masę sukrėskite į tortinę ant iškepto pagrindo. Viršų papuoškite braškėmis. Tortą šaldykite bent 4-5 valandas, geriau palaikykite šaldytuve pernakt.

Braškes galima pakeisti avietėmis, mėlynėmis, vyšniomis, konservuotais persikais ar uogų bei vaisių mišiniais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Mindaugas