![]() Pusryčiams tinkamiausi produktai: TOP82016 07 08 | Autorius: Mama.lt
Pusryčiai - svarbiausias dienos valgymas. Mokslininkai pastebi, kad pusryčius valgantiems žmonėms lengviau susikaupti, jie turi daugiau energijos ir pasiekia geresnių rezultatų. Žinoma, labai svarbu, kad pusryčiai būtų sveiki, maistingi ir sotūs, tad kokius produktus rinktis? Avižinė košė Pilno grūdo košės idealiai tinka ryte. Tokie pusryčiai puikiai pasotina, jie virškinami kiek lėčiau, tad energija išsiskiria palaipsniui, ilgiau juntamas sotumo jausmas. Kiaušiniai Kiaušiniai - puikus lėtai virškinamų ir daug energijos suteikiančių baltymų šaltinis. Vienas kiaušinis patenkina 14% paros baltymų normos moteriai ir 12% - vyrui. Varškė Manoma, kad varškė yra vienas ilgiausiai naudojamų rūgusio pieno produktų, kurio naudą įvertino jau mūsų senoliai. Varškėje, kaip ir kituose pieno produktuose, gausu kalcio, magnio, fosforo, geležies, vitamino B. Pilno grūdo duona Pilno grūdo duona, kaip ir košės, yra vienas geriausių angliavandenių šaltinių. Duona – vertingas vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Daugiausia joje yra B grupės vitaminų. Šiame produkte yra nemažai kalio, natrio, chloro, fosforo. Bananai Mokslininkų teigimu, maždaug 90 minučių trukmės treniruotei užteks vos dviejų vidutinio dydžio bananų suteiktos energijos, tad tai svarbus daugelio sportininkų dietos elementas, kuris puikiai tiks pusryčių metu. Uogos Uogos - tikra vitaminų ir mineralų bomba! Visų rūšių uogose yra daug vitamino C, tad jos stiprina imunitetą, saugo nuo daugelio ligų. Graikiškas jogurtas Graikiškas jogurtas vertinamas dėl savo tirštumo ir šilkinės konsistencijos, jame labai mažai laktozės, tad jis tinka ir šios, piene esančios, medžiagos netoleruojantiems. Kiviai Kiviai turi daug vitamino C (daugiau nei citrinos ar apelsinai), organinių rūgščių, magnio, pektinų, fosforo, kalio, geležies ir enzimų. Reguliariai vartojant šiuos vaisius, suintensyvėja endorfinų (laimės hormonų) sintezė, todėl pagerėja nuotaika.
Rašyti komentarą |
|