Virtuvė > Maistas > 5 gudrybės gardiems grilio...
 

5 gudrybės gardiems grilio patiekalams


2016 05 07 | Autorius: Mama.lt
 

Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, kartu su jais prasidėjo ir visų lauktas grilio sezonas. Tačiau tradiciniai grilio atributai kaip šašlykų majonezo marinatas ir jų gardinimas pomidorų padažu – tampa atgyvenusiais. Todėl šį sezoną išbandykite naujus ir neįprastus grilio patiekalų receptus, įkvėptus naujausių kulinarinių madų ir tendencijų.

Picerijų tinklo „Čili pica“ virtuvės šefė Liucija Makovska dalinasi patarimais ir gudrybėmis, kurios padės jums pasitikti šį grilio sezoną kitaip ir nustebinti kiekvieną grilio vakarėlio svečią.

1. Marinatas be majonezo

Daugelis lietuvių neįsivaizduoja šašlykų arba grilio mėsos marinato be majonezo. Toks marinatas populiarus, nes jam nereikia daug produktų, o marinavimo procesas yra greitas ir nereikalaujantis daug pastangų. Tačiau L. Makovska siūlo į mėsos marinavimo procesą pažiūrėti originaliau ir nustebinti savo artimuosius įdomiais ir išskirtinais marinato skoniais. Pavyzdžiui, pakeisti įprastą marinatą saldžiarūgščiais ar azijietiškais deriniais, kurie dabar ypač populiarūs:

„Šį sezoną rinkitės azijietiškoje virtuvėje sutinkamus ingredientus: ciberžolių, česnakų, kalendros, cukraus ir kukurūzų krakmolo derinį. Į šį mišinį nepamirškite įlašinti keletą lašų azijietiško žuvies padažo, įpilti pusę stiklinės vandens bei įmušti pusę kiaušinio. Kodėl kiaušinis? Šis neįprastas ingredientas suminkštins mėsą, todėl ši taps labai sultinga. Toks marinatas ypač tiks vištienos patiekalams“, – teigė L. Makovska.

Marinuojant kiaulieną, įprastus ingredientus kaip citrina, svogūnas, bazilikas, gali papildyti sojos padažas, česnakas, kalendra arba net mėta, kuri suteiks mėsai įdomesnį ir egzotiškesnį skonį. Žuvis galėtų taip pat tapti puikiu pasirinkimu kepimui ant grotelių: jai marinuoti rinkitės natūralesnius prieskonius, žoleles, pipirus.

>> 2 psl.
Puslapis 1 iš 4 >> Kitas

 
Taip pat skaitykite
Daugelis tėvų susiduria su nevalgaus vaiko problema - mažyliai atsisako valgyti, nori tik saldėsių ir greito maisto, per kiekvienus...

Kava - tonizuojantis gėrimas nuo kurio prasideda daugelio žmonių rytas. Bet ar žinojote, kad šis gėrimas gali puikiai papildyti...

Viešojoje erdvėje pasirodo vis daugiau informacijos apie įvairiais būdais užaugintas vištas. Svarstoma, kaip tai lemia...

Dažnai diskutuojama, ar egzistuoja tradicinė lietuviška virtuvė ir kokie patiekalai bei produktai galėtų būti jai priskiriami....

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (154)
Gabija