Virtuvė > Maistas > 15 gardžiausių blynų iš...
 

15 gardžiausių blynų iš viso pasaulio (foto)


2016 01 05 | Autorius: Mama.lt
 

Tradiciniai įvairių tautų patiekalai stipriai skiriasi, tačiau blynų galima rasti net ir tolimiausiuose pasaulio kampeliuose! Prancūzai gardžiuojasi plonyčiais lietiniais su uogiene, amerikiečiai ir kanadiečiai ant storų blynų pila klevų sirupą, medų ir tirpintą sviestą, japonai labiau mėgsta kopūstų blynus ir įvairiomis daržovėmis, o štai rusai neatsisakytų nedidelių blynukų su grietine ir ikrais.


JAV ir Kanada (Pancakes). Purūs blynai su kefyru, kildinti kepimo milteliais. Tiekiami su sirupu, medumi, sviestu.


Austrija (Kaiserschmarrn). Storas blynas su razinomis, keptas svieste. Tiekiamas suplėšius gabaliukais, užbėrus riešutų, cukraus pudros, uždėjus dosnų šaukštą obuolienės, neretai toje pačioje keptuvėje, kurioje buvo keptas.


Australija (Pikelets). Nedideli, stori blynukai, kurie valgomi ne pusryčiams, o popiečio arbatėlės metu. Tiekiami su saldžiu džemu ir plakta grietinėle.


Kinija (Cong You Bing). Iš standžios tešlos iškočioti blyneliai - paplotėliai su svogūnų laiškais. Tiekiami su sojų padažu.


Anglija. Paprasti, ploni lietiniai. Tiekiami apibėrus cukrumi ir apšlaksčius citrinų sultimis.


Prancūzija (Crêpes). Plonyčiai, beveik permatomi lietiniai iškepti iš abiejų pusių ir dukart perlenkti. Neretai tiekiami sulenkiant su saldžiu, vaisių, šokolado, kremo įdaru, apiberiami skrudintais ar karamelizuotais riešutais.


Graikija (Tiganites). Traškūs blyneliai su graikišku jogurtu. Tiekiami su medumi, cinamonu ir jogurtu.


Indija (Uttapam). Pikantiški blynukai iš fermentuotų ryžių, lęšių, su prieskoniais ir smulkiai pjaustytais svogūnais.


Japonija (Okonomiyaki). Pikantiški blynai iš miltų, kiaušinių, smulkiai pjaustytų kopūstų, pagerinami daugeliu papildomų ingredientų, pavyzdžiui, krevetėmis, žuvies ar mėsos gabaliukais. Tiekiami su įvairiais padažais, sezamo sėklomis, kapotais žalėsiais.


Korėja (Kimchijeon). Pikantiški blyneliai su kimči (fermentuotos daržovės) ir smulkintais svogūnų laiškais. Tiekiama su sojų padažu ar jo pagrindu pagamintais padažais.


Malaizija (Apam Balik). Ryžių miltų blyneliai, kurie tiekiami sulenkus, dažniausiai pripildomi saldžiu įdaru iš smulkintų žemės riešutų.


Olandija (Pannenkoeken). Didelis, purus blynas, kepamas orkaitėje, špižinėje keptuvėje. Tiekiamas apibėrus cukraus pudra, uogomis, pjaustomas dalimis, kaip pica.


Rusija (Olady). Neideli, purūs sklindžiai iš tešlos su rūgpieniu arba kefyru. Tiekiami su uogiene, cukrumi, trintomis uogomis, kondensuotu pienu, grietine, ikrais.


Somalis (Anjero). Korėti, tvirti, pernakt raugintos tešlos paplotėliai. Varguoliai šiuo blynus valgo su trupučiu cukraus, lašeliu sezamų aliejaus ar sviesto, o turtingesni žmonės pasisotina labiau - į blynus įsuka įdarą iš svogūnų ir kepenėlių arba su šiais paplotėliais tiekia troškintą ar vytintą jautieną.


Lenkija (Naleśniki). Dideli lietiniai su varškės įdaru. Tiekiami su cukrumi, uogiene, grietine.
 


 
Taip pat skaitykite
Daugelis tėvų susiduria su nevalgaus vaiko problema - mažyliai atsisako valgyti, nori tik saldėsių ir greito maisto, per kiekvienus...

Kava - tonizuojantis gėrimas nuo kurio prasideda daugelio žmonių rytas. Bet ar žinojote, kad šis gėrimas gali puikiai papildyti...

Viešojoje erdvėje pasirodo vis daugiau informacijos apie įvairiais būdais užaugintas vištas. Svarstoma, kaip tai lemia...

Dažnai diskutuojama, ar egzistuoja tradicinė lietuviška virtuvė ir kokie patiekalai bei produktai galėtų būti jai priskiriami....

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
akvile