Virtuvė > Maistas > Pagrindinių maisto...
 

Pagrindinių maisto produktų galiojimo laikas


2017 06 06 | Autorius: Mama.lt
 

Įvairus, kokybiškas ir, žinoma, šviežias maistas yra mūsų sveikatos bei puikios savijautos pagrindas. Dalinamės pagrindinių maisto produktų galiojimo laiko sąrašu, kuris yra ypač naudingas visoms šeimininkėms.

Mėsa, paukštiena, jūros gėrybės

Kiauliena
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 3 d.
Šaldytuve, išpakavus: rekomenduojama suvartoti iškart
Šaldymo kameroje: 6 mėn.

Riebi šoninė, lašiniai
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 2 sav.
Šaldytuve, išpakavus: 1 sav.
Šaldymo kameroje: 1 mėn.

Jautiena
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 3 d.
Šaldytuve, išpakavus: rekomenduojama suvartoti iškart
Šaldymo kameroje: 6 mėn.

Vištiena
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 2 d
Šaldytuve, išpakavus: rekomenduojama suvartoti iškart
Šaldymo kameroje: 6 mėn.

Malta mėsa
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 2 d.
Šaldytuve, išpakavus: rekomenduojama suvartoti iškart
Šaldymo kameroje: 4 mėn.

Dešrelės
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 2 sav.
Šaldytuve, išpakavus: 1 sav.
Šaldymo kameroje: 2 mėn.

Dešra
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 2 sav.
Šaldytuve, išpakavus: 5 d.
Šaldymo kameroje: 2 mėn.

Žuvies filė
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 2 d.
Šaldytuve, išpakavus: rekomenduojama suvartoti iškart
Šaldymo kameroje: 6 mėn.

Krevetės
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 2 d.
Šaldytuve, išpakavus: rekomenduojama suvartoti iškart
Šaldymo kameroje: 6 mėn.

Moliuskai (švieži)
Šaldytuve: 2 d.
Šaldymo kameroje: šaldyti nerekomenduojama

Moliuskai (išimti iš kriauklių)
Šaldytuve: 1 d.
Šaldymo kameroje: 3 mėn.

Kiaušiniai ir pieno produktai

Kiaušiniai
Šaldytuve: 5 sav.

Pienas
Šaldytuve: 1 sav.
Šaldymo kameroje: 3 mėn.

Riešutų, sojų pienas:
Šaldytuve: 1 sav.

Grietinėlė
Šaldytuve: 2 sav.

Grietinė
Šaldytuve: 3 sav.

Sviestas
Šaldytuve: 3 mėn.
Šaldymo kameroje: 6 mėn.

Jogurtas:
Šaldytuve: 2 sav.
Šaldymo kameroje: 2 mėn.

Kreminis sūris
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 2 mėn.
Šaldytuve, išpakavus: 2 sav.

Kietasis sūris
Šaldytuve: 4 mėn.
Šaldymo kameroje: 6 mėn.

Puskietis, fermentinis sūris
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 2 mėn.
Šaldytuve, išpakavus: 1 mėn.
Šaldymo kameroje: 6 mėn.

Rikotos sūris, varškė
šaldytuve: 1 sav.

Minkštas sūris
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 2 sav.
Šaldytuve, išpakavus: 1 sav.

Tofu sūris
Šaldytuve, vakuuminėje pakuotėje: 3 sav.
Šaldytuve, išpakavus (laikomas vandenyje): 1 sav.
Šaldymo kameroje: 5 mėn.

Vaisiai ir daržovės

Obuoliai, kriaušės
Šaldytuve: 3 sav.

Mėlynės
Šaldytuve: 1 sav

Braškės, avietės
Šaldytuve: 3 d.

Citrusiniai vaisiai
Šaldytuve: 3 sav.

Arbūzai, melionai
Šaldytuve, nepjaustytas: 5 d.
Šaldytuve, pjaustytas: 3 d.

Brokoliai, žiediniai kopūstai
Šaldytuve: 1 sav.

Atskiri salotų lapeliai, špinatai
Šaldytuve: 3 d.

Gūžinės salotos
Šaldytuve: 5 d.

Bulvės
Kambario temperatūroje: 3 sav.

Cukinijos, moliūgai
Kambario temperatūroje, nepjaustytas: 3 mėn.
Šaldytuve, pjaustytas: 1 sav.

Pomidorai
Kambario temperatūroje: 3 d.

Grybai
Šaldytuve: 1 sav.

Svogūnai, česnakai
Kambario temperatūroje: 2 mėn.

Prieskoninės žolelės (lapeliais, pavyzdžiui, petražolės, bazilikai, krapai)
Šaldytuve: 3 d.

Prieskoninės žolelės (sumedėjusios, pavyzdžiui, čiobreliai, rozmarinas)
Šaldytuve: 2 sav.

Kruopos, ryžiai, aliejai, padažai

Baltieji ryžiai, kruopos
Kambario temperatūroje, neišpakavus: 2 m.
Kambario temperatūroje, išpakavus: 1 m.

Rudieji ryžiai
Kambario temperatūroje, neišpakavus: 1 m.
Kambario temperatūroje, išpakavus: 6 mėn.

Miltai, makaronai
Kambario temperatūroje: 2 m.

Kavos pupelės
Kambario temperatūroje, neišpakavus: 1 m.
Kambario temperatūroje, išpakavus: 2 sav.

Medus
Kambario temperatūroje: 1 m.

Riešutų sviestas
Kambario temperatūroje, neišpakavus: 9 mėn.
Šaldytuve, išpakavus: 3 mėn.

Aliejus
Kambario temperatūroje, neatidarytas: 1 m.
Kambario temperatūroje, atidarytas: 6 mėn.

Actas
Kambario temperatūroje, neatidarytas: 2 m.
Kambario temperatūroje, atidarytas: 1 m.

Kečupas
Kambario temperatūroje, neišpakavus: 1 m.
Šaldytuve, išpakavus: 6 mėn.

Garstyčios
Kambario temperatūroje, neišpakavus: 1 m.
Šaldytuve, išpakavus: 1 mėn.

Majonezas
Kambario temperatūroje, neišpakavus: 3 mėn.
Šaldytuve, išpakavus: 2 mėn.

Sojų padažas
Kambario temperatūroje, neišpakavus: 3 m.
Šaldytuve, išpakavus: 1 m.


 
Taip pat skaitykite
Daugelis tėvų susiduria su nevalgaus vaiko problema - mažyliai atsisako valgyti, nori tik saldėsių ir greito maisto, per kiekvienus...

Kava - tonizuojantis gėrimas nuo kurio prasideda daugelio žmonių rytas. Bet ar žinojote, kad šis gėrimas gali puikiai papildyti...

Viešojoje erdvėje pasirodo vis daugiau informacijos apie įvairiais būdais užaugintas vištas. Svarstoma, kaip tai lemia...

Dažnai diskutuojama, ar egzistuoja tradicinė lietuviška virtuvė ir kokie patiekalai bei produktai galėtų būti jai priskiriami....

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (153)