![]() Kaip pasigaminti migdolų pieną?2014 07 18 | Autorius: Mama.lt
Migdolų pienas yra puiki alternatyva karvės pienui alergiškiems žmonėms, vegetarams. Tai labai maistingas, naudingas ir skanus gėrimas, kuris tikrai patiks vaikams! Jums reikės: Gaminame: Migdolų odelių lupti nebūtina, tačiau, jeigu norite turėti visiškai baltą pieną, tą galite padaryti. Išmirkytus migdolus reikia keletui minučių pamerkti į verdantį vandenį, tuomet odeles bus lengva nulupti tiesiog trinant riešutus tarp pirštų. Žinoma, nuplikius prarasite ir dalį migdoluose esančių naudingųjų medžiagų. Migdolus sumaišykite su dviem - trim puodeliais vandens ir trinkite maisto smulkintuvu, Migdolai turi virsti vientisa mase, o skystis turėtų būti baltos spalvos. Migdolus nukoškite per švarų audinio gabaliuką, gerai nuspauskite. Gautą migdolų pieną galite pasaldinti medumi, cukrumi, klevų sirupu. Pieną laikykite šaldytuve, jis tinkamas vartoti dvi dienas. Sumaltos migdolų masės neišmeskite - ją galima dėti į kepinius, košes, trintus vaisių kokteilius. Migdolų masę galite paskleisti ant kepimo popieriaus lapo ir džiovinti orkaitėje, žemoje temperatūroje 2-3 valandas. Išdžiovinta migdolų masė tinkama naudoti apie du mėnesius.
Rašyti komentarą |
|