Virtuvė > Patarimai > Patiekalai iš 3...
 

Patiekalai iš 3 ingredientų (receptai + foto)


2014 04 03 | Autorius: Mama.lt
 

Greita, paprasta, skanu! Siūlome išmėginti patiekalus, kuriems reikės vos 3 ingredientų!

Pusė puodelio cukraus + pusė puodelio riešutų sviesto + 1 kiaušinis = amerikietiški riešutų sviesto sausainiai

Viską sumaišykite iki kol masė taps vienalytė. Po šaukštą masės išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, drėgnais pirštais paformuokite, kad rutuliukai būtų gražūs, lygūs (gaunasi apie 18-20 sausainių). Šakute paspauskite skersai ir išilgai, kad gautumėte grotelių raštą.
Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje.
Apie 10-15 minučių. Kelias minutes atvėsinkite, perkelkite ant grotelių ir palikite padžiūti atvertoje, išjungtoje orkaitėje.

1 didesnis pankolio gumbas + 1 raudonasis svogūnas + 1 apelsinas = kvapnios, karštos salotos
Papildomai: šiek tiek druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus

Pankolį ir svogūną supjaustykite riekelėmis, apelsino riekeles dalinkite ir keturias dalis. Žievelę palikite - ji suteiks papildomo kvapo.
Viską sumaišykite, pašlakstykite aliejumi, suverskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitoje orkaitėje, kol daržovės ir vaisiais šiek tiek paruduos ir apkeps.
Salotas pagardinkite druska ir pipirais. Skanu su vištienos patiekalais.

Apie 1 kg vištienos (kulšelių arba sparnelių) + 1L Coca cola + 3 šaukštai švelnaus sojų padažo = pikantiška vištiena
Papildomai: 1 šaukštas druskos

Vištieną išvirkite vandenyje. Susidariusį sultinį nupilkite. Pilkite Coca cola ir joje, uždengtame puode troškinkite vištieną apie 30 min. Supilkite druską ir sojos padažą - ragaukite ir subalansuokite tokį skonį, koks patinka. Dar patroškinkite iki kol didelė dalis skysčio nugaruos, o limonadas pavirs lipniu sirupu.
Šitaip galima ruošti ir šonkauliukus.

Patiko? Siūlome išbandyti ir seniau publikuotus patiekalus iš 2 ingredientų. Juos rasite čia: http://www.mama.lt/show-article/7158/patiekalai-is-2-ingredientu-receptai-foto


 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (184)
Žiedė