Virtuvė > Patarimai > Gardūs užkandžiai...
 

Gardūs užkandžiai susipykusiems su virtuve


2014 02 20 | Autorius: Mama.lt
 

Norisi nudžiuginti šeimą ar bičiulius gardžiais, dailiai atrodančiais skanėstais, tačiau jūsų santykiai su virtuve yra kiek pašliję? Siūlome jums kelis labai paprastus, tačiau tikrai neprastus receptus skanėstų, kuriuos greitai paruoš net ir neįgudusi ar gaminti nemėgstanti šeimininkė.

Lašišos tartaras

20 kąsnelių:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių,
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių,
150 g smulkiai sukapotos, rūkytos lašišos,
3 šaukštai smulkiai sukapoto raudonojo svogūno,
1 šaukštas mažų kaparėlių,
2-3 arbatiniai šaukšteliai smulkintų krapų,
Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų,
20 griežinėlių agurkų.

Alyvuogių aliejų, citrinos sultis, garstyčias suplakite šluotele iki vienalytės konsistencijos. Tuomet įmaišykite lašišą, svogūnus bei kaparėlius. Suberkite smukintus krapus (truputį jų pasilikite papuošimui), pridėkite pipirų.
Masės uždėkite ant agurkų griežinėlių, puoškite krapais ir tiekite.

Kepinėliai su brie sūriu

18 kepinėlių:
2 lakštai bemielės sluoksniuotos tešlos,
250 g Brie sūrio,
Pagardams: obuolių džemas, obuoliai, graikiniai riešutai, aviečių uogienė, vynuogės.

Lakštus atšildykite, nekočiokite. Iš lakštų išpjaukite ar formele išspauskite norimos formos pagrindą, o jo centrą dar paspauskite (ar tiesiog pirštais ar kita, mažesne formele).

 

Sūrį supjauskykite nedideliais kvadratėliais ir juos dėkite į kepinėlių centrą.
Kėpinėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
Patiekite su obuolių džemu, kvadratėliais pjaustytais obuoliais, paskrudintais, smulkintais graikiniais riešutais, aviečių uogiene, vynuogėmis.

Duonos lazdelės su kumpiu ir figomis bei majoneziniu pesto padažu

20 lazdelių:
20 paprastų duonos lazdelių be priedų,
20 kumpio juostelių,
Keletas gerai sunokusių figų,
7-8 šaukštai gero majonezo,
2-3 šaukštai pesto padažo.

Majonezą permaišykite su pesto padažu, lazdeles apsukite kumpio juostelėmis ir sudėkite į lėkštę kartu su padažu. Figas pjaukite į keturias dalis.
Svečiams siūlykite lazdeles pirmiausia mirkyti į padažą, valgyti, o tuomet užsikąsti figomis.

Kepintos persikų puselės su ricotta

20 porcijų:
10 persikų,
300 g ricotta sūrio (galima naudoti varškę, ją reiktų perplakti su trupučiu grietinės ir pasaldinti),
6 šaukštai balzamiko acto,
4 šaukštai rudojo cukraus.

Persikus perpjaukite ir kepkite gerai įkaitintame grilyje, abi puses apkepkite po 5-10 minučių. Galite kepti ir gerai įkaitintoje orkaitėje, ant grotelių iki kol persikai šiek tiek apskrus ir paminkštės.
Balzamiko actą keptuvėje kaitinkite kartu su cukrumi iki kol padažas sutirštės.
Į perskikų puseles dėkite po šaukštą ricotta ir pašlakstykite dar šiltu saldžiarūgščiu balzamiko acto padažu.

Saldūs vėrinukai su braškėmis

10 vėrinukų:
2 bemielės, sluoksniuotos tešlos lakštai,
10 didesnių braškių,
Flakonas plaktos grietinėlės,
1 kiaušinis,
Sauja cukraus.

Tešlą atšildykite, nekočiojant lakštų iš jų išspauskite apskritimus (jeigu neturite formelės, tai tą galite padaryti tiesiog stipriųjų gėrimų taurele ar siaura šampanine taure). Apskritimus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukrumi.
Kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, iki kol kepinėliai pagels ir pasipūs.
Nuopjaukite braškių viršų ir apačią, taip paruoštą uogą pjaukite perpus.
Ant iešmelių verkite kepinėlį, užpurškite grietinėlės, verkite braškę, viską pakartokite ir vėrinuką baikite dar vienu kepinėliu.
Paruoštus vėrinukus dėkite į šaldytuvą porai valandų.

 

 


 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (192)
Matukas