Virtuvė > Maistas > Patiekalai iš 2...
 

Patiekalai iš 2 ingredientų (receptai + foto)


2014 05 13 | Autorius: Mama.lt
 

Šeimininkės dažnai susiduria su receptais, kurie sudaryti iš daugybės keisčiausių ingredientų - jie nepigūs, o atlikus nebežinome, kam sunaudoti... Siūlome patiekalus, kurių ruošimui prireiks tik dviejų ingredientų!

250 g „Nutella“ + 4 dideli kiaušiniai = pyragas

Kiaušinius labai gerai išplakite, masė turėtų patrigubėti - tai bene svarbiausia recepto dalis, jeigu nepakankiamai išplaksite kiaušinius, tai pyrago skonis primins šokoladinį omletą.
Jeigu „Nutella“ kremas labai sukietėjęs, tai jį galite pašildyti mikrobangėje (užteks pusės minutės). Į minkštą kremą sudėkite trečdalį kiaušinių masės, atsargiai, viena kryptimi maišykite šaukštu ar mentele. Kuomet viskas susimaišys dėkite dar vieną trečdalį kiaušinių masės, vėl kruopščiai ir atsargiai permaišykite, sudėkite likusius plaktus kiaušinius, permaišykite.
Kepimo formą patepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi. Pyragą kepkite apie 20-25 minutes, iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje.
Pyragas bus iškeptas, kai įkišus peilį jo ašmenys lieka švarūs. Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite ir tik tuomet išimkite iš formos.

80 g minkštų datulių + 1,5 šaukšto kokosų sviesto = žaliavalgiški saldainiai

Viską sutrinkite maisto smulkintuvu. Suformuokite rutuliukus. Galima pridėti truputį druskos (jeigu jums pernelyg saldu), taip pat galima dėti riešutų, kokoso drožlių, sausainių trupinių.
Datules galima pakeisti džiovintomis slyvomis ar spanguolėmis - tik šias uogas reikėtų 5 minutes pamirkyti karštame vandenyje.

Lygiomis dalimis: viskis + balzamiko actas = marinatas mėsai

Mėsą marinuoti geriausia per naktį (trumpiausiai 3-4 valandas). Kepkite ant grotelių arba keptuvėje, kepdami vis pašlakstykite marinatu. Puikiai tinka kiaulienai ar jautienai. Toks marinatas mėsą minkština, suteikia jai pikantiško kartumo, tad papildomų prieskonių nebereikia. Patiks vyrams!

4 pernokę bananai + 2 šaukštai riešutų sviesto = ledai

Bananus supjaustykite riekutėmis ir dėkite į šaldymo kamerą. Šaldykite 2-3 valandas. Šaldytus bananus ir riešutų sviestą sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės - gausis sveiki, skanūs ledai.

Vištiena + užpilas salotoms = gardūs vištienos kepsneliai

Nežinote, kaip marinuoti vištieną? Panaudokite mėgstamą salotų užpilą (geriau tinka tirštesni, majonezo pagrindo)! Vištieną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, užpilkite salotų užpilu ir marinuokite bent jau kelias valandas. Kepkite ant grotelių arba keptuvėje.

1 didelis pernokęs bananas + pusė stiklinės linų sėmenų = sveikuoliški sausainiai

Bananą sutrinkite šakute, sudėkite linų sėmenis ir permaišykite. Skardą išklokite kepimo popieriumi, jį patepkite aliejumi. Šaukštu formuokite sausainius. Juos kepkite apie 20 minučių, iki 150 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje.
Galima į sausainius pridėti smulkintų riešutų, razinų, šokolado ar kokoso drožlių.

 


 
Taip pat skaitykite
Daugelis tėvų susiduria su nevalgaus vaiko problema - mažyliai atsisako valgyti, nori tik saldėsių ir greito maisto, per kiekvienus...

Kava - tonizuojantis gėrimas nuo kurio prasideda daugelio žmonių rytas. Bet ar žinojote, kad šis gėrimas gali puikiai papildyti...

Viešojoje erdvėje pasirodo vis daugiau informacijos apie įvairiais būdais užaugintas vištas. Svarstoma, kaip tai lemia...

Dažnai diskutuojama, ar egzistuoja tradicinė lietuviška virtuvė ir kokie patiekalai bei produktai galėtų būti jai priskiriami....

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (153)
Karina