Virtuvė > Maistas > Keksiukų skardoje kepti...
 

Keksiukų skardoje kepti krepšiukai salotoms (foto + receptai)


2013 12 19 | Autorius: Mama.lt, pagal ivillage.com informaciją
 

Keksiukai išpopuliarėjo tikrai greitai - jie skanūs, lengvai pagaminami ir dailiai atrodo. Jeigu turite keksiukų kepimo skardą, tai siūlome joje kepti ne tik keksiukus - išbandykite šiuos receptus.

Siūlome išbandyti tris keksiukų skardoje krepšiukų su salotomis variantus. Juos galite pildyti bet kokiomis mėgiamomis salotomis, o tešlos krepšiukai tinka ir saldėsiams - uogoms su plakta grietinėle, ledams su sirupu ir pan.

Filo tešlos krepšiukai su vištienos salotomis

Šaldytos filo tešlos galite įsigyti didesniuose prekybos centruose, tačiau tinka ir kitokia šaldyta arba sviestinė, pavyzdžiui, kibinams skirta, tešla. Keksiukų formelės angeles patepkite aliejumi ar sviestu ir dėkite tešlą, pirštais paspauskite, paformuokite krepšiuką.
Į krepšiuką įdėkite gabaliuką kepimo popieriaus, o ant jo užpilkite pupų arba žirnų - to reikia, kad kepdama tešla išlaikytų formą, kad krašteliai būtų vertikalūs, nenuslinktų žemyn.
Krepšiukus kepkite orkaitėje - temperatūra ir laikas priklauso nuo pasirinktos tešlos.

Vištienos salotos:
Lygiomis dalimis sumaišykite bet kokią virtą ar rūkytą, kubeliais susmulkintą vištieną (puikiai tinka likučiai nuo keptos vištos ar tiesiog virta vištiena) ir smulkintus salierus. Pridėkite saują svogūnų laiškų.
Padažą gaminkite lygiomis dalimis sumaišant majonezą ir paprastą jogurtą, paskaninkite garstyčiomis, druska ir pipirais.
Šaukštą salotų dėkite į jau iškeptą krepšiuką, pabarstykite saldžiosios paprikos milteliais, svogūnų laiškais.

Žinoma, į tokius dekoratyvius krepšiukus drąsiai galite dėti ir bet kurias kitas mėgiamas salotas.

Saliamo krepšiukai su salotomis

Tokie krepškiukai iš dešros tikrai neįprasti ir skanūs, tačiau juos reiktų pildyti kiek gaivesnėmis salotomis, užpiltomis aliejumi, o ne majonezu.

Į kiekvieną keksiukų skardos formelę dėkite po dvi saliamio riekutes, kad krepšiukai būtų kiek tvirtesni. Į jų vidų dėkite į gniužulą suspaustą foliją, ji palaikys formą kepant.
Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol dešra šiek tiek apskrus. Turėtų pakakti 10 - 15 min.

Salotos su mocarela ir artišokais:
1 mocarelos sūrio rutuliukas;
300 g marinuotų artišokų;
1-2 keptos saldžiosios paprikos;
Sauja alyvuogių;
Jalapenai (jeigu mėgstate, dėkite pagal skonį ir aštrumo poreikius), druska, pipirai;
Balzamiko acto pašlakstymui.

Paprikas išvalykite, pjaukite į keturias dalis, patepkite aliejumi, pabarstykite mėgiamais prieskoniais ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, ant grotelių iki kol paprikos suminkštės, apie pusvalandį.
Keptas paprikas ir visus kitus ingredientus susmulkinkite kubeliais, sumaišykite, pridėkite prieskonių, balzamiko acto.

Gautas salotas dėkite į saliamo krepšiukus.

Batono krepšiukai su cezario salotomis

Tikriausiai mėgstate įvairiausias salotas su batono skrebučiais, ar ne? Šis krepšiukų variantas jums labai patiks! Krepšiukai daromi iš paprasčiausio formimo batono, skirto skrudinti.

Kelis šaukštus aliejaus sumaišykite su druska, pipirais, česnako milteliais, čiobreliais, petražolių lapeliais.
Nuo batono nupjaukite plutas, iš abiejų pusių patepkite aliejumi, taip paruoštą batoną dėkite į keksiukų skardą. Pirštais prispauskite prie kraštų. Kepkite 10 - 15 min., gerai įkaitintoje orkaitėje.

Cezario salotos:
Trys saujos salotų lapų;
Ketvirtis puodelio tarkuoto parmezano;
150 - 200 gramų ant grotelių keptos vištienos (taip pat salotas galite pabandyti paruošti su krevetėmis);
Keli šaukštai alyvuogių aliejaus, druska, pipirai.

Viską sumaišykite, pridėkite aliejaus ir prieskonių. Salotų dėkite į iš anksto iškeptus batono krepšiukus.


 
Taip pat skaitykite
Daugelis tėvų susiduria su nevalgaus vaiko problema - mažyliai atsisako valgyti, nori tik saldėsių ir greito maisto, per kiekvienus...

Kava - tonizuojantis gėrimas nuo kurio prasideda daugelio žmonių rytas. Bet ar žinojote, kad šis gėrimas gali puikiai papildyti...

Viešojoje erdvėje pasirodo vis daugiau informacijos apie įvairiais būdais užaugintas vištas. Svarstoma, kaip tai lemia...

Dažnai diskutuojama, ar egzistuoja tradicinė lietuviška virtuvė ir kokie patiekalai bei produktai galėtų būti jai priskiriami....

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
eva