Virtuvė > Patarimai > Įdomūs ledo kubelių...
 

Įdomūs ledo kubelių formelės panaudojimo būdai (foto)


2013 11 20 | Autorius: Mama.lt
 

Visos namuose turime ledo kubelių formeles, kuriose šaldome ledukus mėgiamiems gėrimiems - tikra atgaiva karštą dieną! Ledo kubeliams skirtas formeles galima panaudoti eilei kitų, labai smagių ir originalių dalykų!

Formelę patepkite trupučiu aliejaus. Įpilkkite tirpdyto šokolado, ant viršaus uždėkite kelis zefyriukus ir įsmeikite medinį iešmelį. Tokius šokoladinius kubelius mirkykite karštame piene ir skanaukite.

 

Sušaldykite trintų vaisių, uogų - jie ne tik atšaldys vandenį, bet ir suteiks jam ypatingo skonio. Idealiai tinka ir sulčių šaldymui - sultys greitai atvės, tačiau neprasiskies ledukams tirpstant.

 

Šviežias prieskonines žoleles ar jų mišinius užpilkite tirpdytu sviestu arba alyvuogių aliejumi. Sušaldykite. Tokie kubeliai idealiai tinka sriubai, troškiniams paskaninti. Sviestiniai kubeliais galima pagardinti kepsnius.

 

Natūralų jogurtą be priedų lygiomis dalimis sumaišykite su kremine varške, pridėkite truputį vanilinio cukraus, gerai išmaišykite. Į formelę įpilkite truputį tirpdyto šokolado, iš varškės masės suformuokite rutuliuką (jis neturi liesti formelės sienelių), jį dėkite į formelę, užpilkite šokoladu. Turėsite gardžius, vieno kąsnio saldainiukus.

 

Galite lygiai taip pat šokolade užšaldyti ir braškes ar kitas uogas - ir skanu, ir dailiai bei originaliai atrodo. Galite naudoti tiek juodąjį, tiek pieninį ar baltąjį šokoladą.

 

Užsaldykite kavos - tokie kubeliai idealiai tinka kavai atvėsinti. Šaunu, nes skonis nepasikeičia!

 

Ledo kubelių formelėje galite užsišaldyti sultinio.

 

Arba vaikams paruošto naminio maistelio.

 

Kepdamos sausainius paruoškite kiek daugiau tešlos, ją užšaldykite ledo kubelių formelėje. Tešla iškart bus patogiai dozuota, vėliau teliks atšildyti ir pakočioti.

Šeimininkės puikiai žino, kad namuose gaminami, natūralūs padažai bei pagardai greitai genda, o ruošti mažą kiekį vienam kartui neretai pritrūksta laiko - idealu pasiruošti daugiau ir perteklių susišaldyti ledo kubelių formelėse. Šitaip galite pasigaminti pomidorų padažo ar pesto.


 


 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (180)
Vakariukas