Virtuvė > Patarimai > 3 rudeniški receptai su...
 

3 rudeniški receptai su obuoliais


2013 10 30 | Autorius: Mama.lt
 

Ruduo be obuolių juk tiesiog neįsivaizduojamas, ar ne? O kur dar visus namus jaukiu aromatu užpildantys obuolių pyragai, sklindžiai su obuoliukų tarkiais ar skaniausioji obuolienė... Siūlome dar kelis nesudėingus receptus rudeninių obuoliukų derliaus sudorojimui.

Obuolių trupiniuotis

2 porcijoms reikės:

Trupiniams:
70 g miltų;
70 g avižinių dribsnių;
70 g sviesto;
40 g cukraus.

Įdarui:
4 - 5 obuolių;
40 g cukraus;
Žiupsnelis cinamono;
Pusės citrinos sultys.

Gaminame:
Miltus sumaišykite su avižiniais dribsniais ir cukrumi. Viską trinkite su šaltu sviestu iki kol visi sausi produktai susimaišys su sviestu ir sušoks į trupinius.

Obuolius nulupkite, supjauskykite taip, kaip patinka - skiltelėmis ar kubeliais, maždaug piršto storumo gabaliukais, sumaišykite su cukrumi (cukraus kiekis sąlyginis, jeigu mėgstate saldžiau ar obuoliai rūgštesni, tai galite daugiau dėti), citrinos sultimis, cinamonu.

Kepti reikėtų moliniame inde iš kurio vėliau ir valgysite, nes šis desertas nėra pjaustomas, negražiai subyra.
Indą pirmiausia truputį patepkite sviestu ar aliejumi. Į dugną dėkite obuolius, o ant jų gerkite trupinius.

Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje. Apie 20 min. iki kol trupiniai gražiai pagels.

Skanu su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle!

Obuolių traškučiai

25 vnt. reikės:
1 didesnio buolio;
1 šaukšto cinamono;
2 šaukštų rudojo cukraus.

Gaminame:
Obuolį labai plonai supjaustykite - tą reiktų daryti specialiu pjaustymo įrankiu, bet galima ir peiliu.

Kiekvieną obuolio rutuliuką iš abiejų pusių pavoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.

Sudėkite ant kepimo popieriaus, džiovinkite iki 100°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Puiki ir sveika alternatyva bulvių traškučiams!

Užtepėlė obuoliams

1 indeliui reikės:
1 mažo indelio jogurto be priedų;
2 šaukštų reišutų sviesto;
1,5 šaukto medaus;
Žiupnselio cinamono.

Gaminame:
Visus ingredientus gerai sumaišome, jeigu norisi saldžiau, tai galima įdėti šiek tiek rudojo cukraus. Obuolius supjaustome skiltelėmis, mirkome ir skanaujame.

Tokia užtepėle galima aptepti ir skrudintą duoną - puikūs pusryčiai!



 


 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (163)
Vakare