Virtuvė > Patarimai > Į turgų – su pinigine...
 

Į turgų – su pinigine ir žiniomis


2012 10 22 | Autorius: Laura Mureikaitė, Moters savaitė
 

Į turgų – su pinigine ir žiniomis

Turguje šviežių daržovių apstu. Kaip išsirinkti tas, kurios išties pačios šviežiausios ir gardžiausios?

Pomidorai

Jei esate pripratusi pomidorus pirkti parduotuvėje, kur jie visi apvalūs it kamuoliukai, nenustebkite turguje išvydusi tikrą formų simfoniją: ir pailgi, ir rantuoti, ne tik raudoni, bet ir gelsvi, oranžiniai, žali. Sezono metu, natūraliai išauginti pomidorai išsiskiria ypatingu skoniu ir aromatu. Rinkitės sodrios spalvos pomidorus, stangria odele, be įtrūkimų. Lengvai spustelėjus piršto pagalvėle pomidoras neturėtų būti kietas – tai ženklas, kad jis dar neprinokęs, - bet ir ne pernelyg minkštas.

Kaip laikyti? Tik ne šaldytuve! Ten pomidorai ne tik praranda savo natūralų aromatą, bet ir genda greičiau. Geriausia pomidorus laikyti kambario temperatūroje ir suvartoti kaip galima greičiau. Jei ketinate pomidorus laikyti ilgiau nei keletą dienų, pirkite nevisai prinokusius – padėti ant palangės jie palengva prinoks ir nespės sugesti.

Kukurūzai

Venkite sausų, tarsi guminių burbuolių. Apžiūrėkite, ar tarp kukurūzų burbuliukų nesimato burbuolės koto – tai būtų ženklas, kad kukurūzai jau pradėjo vysti. Burbuolė turėtų būti tvirta, stangri, liečiant gurgždanti. Jei pardavėjas siūlo paragauti, krimstelėkite – kuo kukurūzas bus saldesnis ir sultingesnis, tuo geriau.

Kaip laikyti? Kukurūzus taip pat rekomenduojama suvartoti kaip galima greičiau. Jei ketinate laikyti keletą dienų, geriausia būtų sudėti į šaldytuvą, nulupus lukštus, sudėjus į popieriniu rankšluosčiu išklotą dėžutę, kad patikimai sugertų drėgmę.

Baklažanai

Baklažanai, kuriuos perkate, turėtų būti tamsūs ir tvirti. Minkšta odelė reiškia, kad daržovė nuskinta jau gana seniai. O kuo senesnis baklažanas – tuo labiau jausis jo minkštimo kartumas. Tik šviežiai nuskinto baklažano minkštimas bus švelnios kreminės konsistencijos ir išsiskirs subtiliu aromatu.

Kaip laikyti? Šaldytuve, pageidautina – ne ilgiau kaip 4-5 dienas.

Cukinijos

>> 2 psl.
Puslapis 1 iš 3 >> Kitas

 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (150)
Gabija