Virtuvė > Maistas > 7 magijos triukai keksiukams
 

7 magijos triukai keksiukams


2012 11 16 | Autorius: Laura Mureikaitė, Moters savaitė
 

7 magijos triukai keksiukams

Keksiukai – paprastas ir kartu nepakartojamas gardumynas. Juos iškepti – greita ir lengva, o savo populiarumu tarp smaližių šie pyragėliai galėtų varžytis nebent su šokoladu.

Ir vis dėlto iškepti keksiukus – tai tik pusė, o gal net trečdalis darbo. Nes tik juos ištraukus iš orkaitės ir atvėsinus prasideda tikroji konditerijos alchemija – metas keksiukus puošti!

Bene paprasčiausias būdas tai padaryti – tiesiog apipurkšti pirktinės sintetinės grietinėlės kaskadomis. Bet kiekviena šeimininkė sutiks: toks variantas – tai tik paskutinės akimirkos išsigelbėjimas, jei už durų jau mindžikuoja svečiai. Visais kitais atvejais kur kas pravarčiau ir sveikiau pasitelkti fantaziją ir... šiek tiek konditerinio išradingumo.

Taigi kuo papuošti keksiukus, kad jie virstų tikru virtuvės šedevru?

Kepurėlė - būtina

Paprasčiausias būdas ją pasigaminti – tai keliuose citrinos sulčių šaukštuose ištirpinti 4-8 šaukštus cukraus pudros. Jos, nuolat maišant, dedama tiek, kad masė virstų balta sniego pusnimi, kurią beliks peiliu ar šaukšteliu aptepti ant keksiukų viršaus. Keletas minučių – ir ši masė sustings. Tad jei norite savo kepinį dar gražinti, vos užtepusi glajų skubėkite jo paviršių nuspalvinti tortų pabarstukais, riešutais ar šokolado drožlėmis.

Kitas, patraukiau atrodantis variantas – namuose gaminta puri kepurėlė. Pagaminta iš sviestinio kremo ji atrodys idealiai, tačiau vargu ar bus gardu, ypač tiems, kas stengiasi gyventi sveikai ir vengia riebaluose skęstančių maisto produktų. Todėl siūlome rinktis sveikesnį variantą ir gaminti kremą iš sviesto ir varškės.

150 g varškės kremo (arba riebios pertrintos varškės),
80 g kambario temperatūros sviesto,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
5 šaukštai cukraus pudros,

Elektriniu plakikliu išplakite varškę ir minkštą sviestą. Kai masė taps vienalytė, supilkite vanilinį cukrų ir cukraus pudrą. Viską išsukite, kad neliktų gumuliukų. Taip paruoštą masę valandą palaikykite šaldytuve, o tada jau galėsite sukrėsti į konditerinį maišelį ar švirkštą.

Iš šios masės ant kiekvieno keksiuko konditeriniu švirkštu suformuojama daili kepurėlė.

Įbėrus šiek tiek kakavos miltelių gautumėte šokoladinį kremą, o atsargiai įmaišius šokolado drožlių jūsų keksiukus papuoštų žavus taškuotas debesėlis.

Bet tai – dar anaiptol ne visos keksiukų puošybos galimybės. Siūlome jums pasinaudoti vienu iš 7 keksiukų dailinimo būdų.

1. Mirga-marga. Spalvingi dražė saldainukai leis išdėlioti įstabią mozaiką, raidę, skaičių ar netgi trumputį užrašą. Tam tiks ir nedideli guminukai. Jei norite, kad jie būtų dar smulkesni – nusipirkite saldainių parduotuvėse parduodamų guminukų juostelių ir sukarpykite taip, kaip jums patinka.

2. Citrusinė banga. Tarkuota citrinos, laimo vaisiaus arba apelsino žievelė ne tik nuspalvins jūsų kepinį citrusiniu aromatu, bet ir taps sveiku dekoro elementu. Ketvirtis citrinos ar apelsino riekelės čia taip pat būtų kaip tik!

3. Traškantis saldėsis. Riešutai ir rudasis cukrus! Gardesnio traškaus priedo keksiukams tikrai nerastumėte. O jei norite dar išraiškingesnio karamelės skonio – galite savo kepinius papuošti virtuviniame kombaine susmulkintų griliažinių saldainių trupiniais.

4. Dar daugiau šokolado! Šokolado drožlės, šokoladiniai pusryčių dribsniai ir truputėlis riešutų. Po žiupsnelį tokio mišinio ant kiekvieno pyragėlio – ir jūsų konditeriniai burtai suveiks!

5. Stebuklingi trupinėliai. Jei puošdama keksiukus apibarstysite juos sausainių trupiniais – bus pakankamai nuobodu. Tačiau jei į trupinius įmaišytumėte žiupsnelį rudojo cukraus ir smulkintų kukurūzų dribsnių, būtų visai kas kita. Ir dar po lašelį rūgščių uogų džemo. O taip!

6. Cukraus vata. Atplėšus po nedidelį gabalėlį keleto spalvų cukraus vatos ir prilipdžius prie kremo kepuraitės jūsų keksiukai pelnytų ne tik saldumynų, bet ir abstraktaus meno gerbėjų aplodismentus.

7. Žiedų žiedai. Puošti patiekalus gėlėmis ir jų žiedlapiais – vienas naujausių mados klyksmų. Cukruoti rožės lapeliai ar kuklus neužmirštuolės žiedas suteiks pyragėliams nepakartojamos romantikos. O jei gėlių atvėsus orams rasti kebloka – papuoškite juos mėtos arba melisos lapeliu.

 

 


 


 
Taip pat skaitykite
Daugelis tėvų susiduria su nevalgaus vaiko problema - mažyliai atsisako valgyti, nori tik saldėsių ir greito maisto, per kiekvienus...

Kava - tonizuojantis gėrimas nuo kurio prasideda daugelio žmonių rytas. Bet ar žinojote, kad šis gėrimas gali puikiai papildyti...

Viešojoje erdvėje pasirodo vis daugiau informacijos apie įvairiais būdais užaugintas vištas. Svarstoma, kaip tai lemia...

Dažnai diskutuojama, ar egzistuoja tradicinė lietuviška virtuvė ir kokie patiekalai bei produktai galėtų būti jai priskiriami....

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (153)