Virtuvė > Patarimai > Kokie turi būti arbūzai...
 

Kokie turi būti arbūzai ir melionai


2013 04 08 | Autorius: Mama.lt, sxc.hu nuotr.
 

Kokie turi būti arbūzai ir melionai

Ko gero, jau visi žino, kad arbūzai ne tik skanūs, bet ir naudingi mūsų sveikatai. Arbūzo gimtinė – Afrika. Tai naudingas vaisius: 80 proc. šio vaisiaus sudaro vanduo, kuris šalina iš žmogaus organizmo žalingas medžiagas. Arbūze yra labai daug taip reikalingos žmogui folinės rūgšties – ji reikalinga baltymų sintezei. Be folinės rūgšties arbūze gausu sacharozės, fruktozės ir gliukozės. Naudinga valgyti arbūzą sergant kraujotakos ir kepenų ligomis. Be to, arbūzo minkštime yra kalio, magnio, fosforo, askorbo rūgšties, karotino, geležies druskų, celiuliozės.

Rinkdamiesi arbūzus ir melionus būkite atidūs ir dėmesingi, kadangi šie vaisiai labai greitai sugeria nitratus. Jei arbūze yra nitratų, tuomet arbūzo žievė ima geltonuoti. Nerekomenduojama pirkti per daug didelių ir per daug mažų arbūzų. Jei arbūzo uodegėlė yra sausa, arbūzas yra sunokęs. Jei pabelstumėte per sunokusį arbūzą, galite išgirsti skardų garsą. Jei pabeldžiant girdisi duslus garsas, arbūzas dar nėra sunokęs.

Naudingų savybių turi ir melionas. Melione yra cukraus, vitaminų P ir C, karotinas, folio rūgštis, geležis, mineralinės natrio druskos ir celiuliozė. Melionai ramina nervinę sistemą, naikina troškulį, gerina skrandžio darbą, be to, normalizuoja vandens ir druskų balansą organizme. Rekomenduojama valgyti melionus tiems, kas skundžiasi užkietėjusias viduriais, taip pat tiems, kas serga kepenų ligomis. Melionai stiprina imunitetą.

Norint išrinkti skanų ir sunokusį melioną, būtina žinoti keletą taisyklių. Sunokęs melionas turi švelnų kvapą. Jei meliono kvapo nesijaučia, jis vadinasi dar nesunokęs. Jei meliono žievė sulinksta, tuomet melionas sunokęs, jei ne – tuomet ji dar žaloka.

Rekomenduojama nepirkti arbūzų ir melionų prie kelių. Esmė ta, kad gulėdami šalia važiuojamosios dalies, arbūzai ir melionai labai greitai prigeria sunkiųjų metalų. Be to, nereikėtų pirkti pažeistų ir perpjautų vaisių.
 


 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (246)
ausrine