Virtuvė > Patarimai > Kaip pagaminti picą iš...
 

Kaip pagaminti picą iš žalumynų ir daržovių


2013 03 25 | Autorius: Mama.lt, sxc.hu nuotr.
 

Kaip pagaminti picą iš žalumynų ir daržovių

Žalumynai ir daržovės – juose gausu vitaminų ir mikroelementų, kuriuos reikia pasisavinti. Todėl čia patarsime, kaip pagaminti tokią egzotišką picą.

Pica gali turėti įvairiausių ingredientų, todėl rištis prie konkrečių produktų neverta. Picos kulinarinių receptų per du šimtmečius yra sukaupta įvairiose pasaulio virtuvėse. Tarp jų ir intriguojantis „žaliosios“ picos.

Paprika, pomidorai ir bazilikai yra šio patiekalo pagrindas, tai angliavandeniai ir vitaminai, kurie jums grąžins jėgas ir sustiprins sveikatą. Be to, mocarelos sūris pasirūpins maisto virškinimu ir normalia medžiagų apykaita.

Taigi, „žaliajai“ picai reikės: 150 g kvietinių miltų, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, žaliosios paprikos, 50 g pomidorų masės, 100 g mocarelos sūrio, 1 ryšulėlį baziliko ir druskos pagal skonį.

Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

Kol ji kaista, suruoškite tešlą. Miltus persijokite ir sumaišykite su druska, suberkite juos kalneliu ir padarykite viršuje „šulinėlį“. Čia įpilkite 4 šaukštus vandens ir alyvuogių aliejaus. Po to išmaišykite ir suminkykite tešlą.

Gautą masę reikia iškočioti apvaliai turimos keptuvės pločio, tačiau tešlos sluoksnis turėtų būti kiek įmanoma plonesnis. Perdėkite tešlą į keptuvę ar specialią formą ir įkiškite į orkaitę keletui minučių. Picos padas turi šiek tiek pakepti, o viršus tampa purus. Tuomet padą apverskite ir palikite dar porai minučių.

Plonais šiaudeliais supjaustykite papriką, supjaustykite nuluptus pomidorus ir lygiavertiškai dėliokite visa tai ant pado. Plonais griežinėliais pjaustykite mocarelos sūrį ir susmulkinkite baziliką. Šiuos produktus lygiai paskirstykite ant picos.

Taip paruoštą picą vėl įkiškite į orkaitę penkioms minutėms, kad sūris visiškai išsilydytų.

Pica iškepta. Supjaustykite ją, dėkite į lėkštutes ir valgykite!
 


 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (161)
Lukas