Virtuvė > Patarimai > Kaip paruošti gruzdintas...
 

Kaip paruošti gruzdintas bulvytes namuose


2014 01 26 | Autorius: Mama.lt
 

Kaip paruošti gruzdintas bulvytes namuose

Paprastai gruzdintas bulvytes galima paruošti gruzdintuvėje, tačiau čia mus dažnai išgąsdina didelis aliejaus kiekis. O mes pateiksime būdą, kuriam pagaminti prireiks tiek pat aliejaus, kiek ir kepant įprastas bulves.

Paimkite 6-7 vidutines bulves, nuplaukite ir nuvalykite. Būtų geriau, jei nuplautumėte dar kartą, kad liktų kuo mažiau krakmolo. Tokiam kiekiui bulvių užteks 300-400 ml aliejaus. Bulvės turi būti lygios, be jokių skylučių ir taškučių.

Ant stiprios ugnies užkaiskite keptuvę ir supilkite aliejų. Kol aliejus kais, galima paruošti bulves. Bulves galima supjaustyti įprastu peiliu, tačiau tik šiaudelių forma, kad bulvė vienodai apskrustų iš visų pusių.

Kol pjaustėte bulves, aliejus pakankamai įkaito, todėl jau galite pradėti kepti: į keptuvę sumeskite tik trečdalį paruoštų bulvių, kad jos tinkamai apskrustų. Kepti reiktų ne ilgiau nei 4 minutes. Ištieskite popierines virtuvines servetėles ir ant jų klokite bulvių juosteles, kad jos apdžiūtų ir nenudegintų karštu aliejumi. Kol bulvės guli ant servetėlių, jas pasūdykite ir apibarstykite norimais prieskoniais.

Tą pačią procedūrą atlikite ir su likusiomis bulvėmis. Paruošti visas šias bulves prireiks apie 20 minučių. Jei matote, kad trūksta aliejaus, pripilkite jo daugiau, tik leiskite įkaisti.

Taip galite labai greitai paruošti garnyrą prie įvairaus maisto. Be to, šis patiekalas tinkamas ir kaip užkanda, ir kaip priedas prie salotų, derantis su įvairiais padažais.
 


 
Taip pat skaitykite
Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Ar jums patinka mielinės tešlos bandelės su cinamonu, varške, obuoliais, troškintais kopūstais, lašinukais ar...

Rašyti komentarą

 
anonimas
2012-07-02 09:28:56
Nieko naujo. Aliejaus vis vien pakankamai daug. Norint gruzdintų bulvyčių su mažiau aliejaus, reikia jas supjaustytas apvirti 2-3 minutes, išversti į dubenį, apibarstyti norimais prieskoniais, apvelti alyvuogių aliejumi ir kepti karštoje orkaitėje. Tada aliejaus reiks tik poros šaukštų.
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (182)
Deividas