Virtuvė > Maistas > Metas kepti ant grotelių
 

Metas kepti ant grotelių


2012 05 11 | Autorius: Valstietis.lt, SXC nuotr.
 

Metas kepti ant grotelių

Atšilus orams ir sužaliavus žolei vis mažiau laiko norime praleisti virtuvėje prie viryklės. Juk valgyti gamtoje visada skaniau. Prasideda patiekalų, keptų ant grotelių, sezonas!

Ant grotelių keptas maistas yra ne tik skanus, bet ir sveikas. Mėsos kepsniuose lieka daug mažiau riebalų, apkeptos šviežios daržovės yra vertingesnės už marinuotas ar raugintas. Tačiau nepamirškite, kad patiekalams, kepamiems ant grotelių, reikia naudoti tik šviežius produktus.

Yra ir daugiau tokio maisto ruošimo pranašumų, pavyzdžiui, laikas. Dažniausiai jo sugaištame gerokai mažiau, nei ruošdami patiekalus virtuvėje. Be to, gamindami kvėpuojame grynu oru.

Ant grotelių galite kepti ne tik mėsą, žuvį, grybus ar daržoves, bet ir kai kuriuos saldumynus bei vaisius: bananus, ananasus, melionus, obuolius, kriaušes ir kt. Galima kepti ir braškes. Keptus vaisius galite aplieti sirupu, likeriu arba romu.

Verta žinoti

  • geriausiai kepsninei tinka vaismedžių malkos. Nenaudokite spygliuočių malkų, dažytų ar lakuotų lentų;
  • nekurkite krosnelės parafinu arba nafta, taip išvengsite degimo metu išsiskiriančių neigiamų lakiųjų medžiagų;
  • prieš dėdami kepti maistą, groteles sutepkite aliejumi. Taip maistas neprikeps;
  • kepdami mėsą, žuvį ar daržoves nesudeginkite jų iki juodumo. Jei taip nutiko, stipriausiai apkepusias patiekalo dalis išmeskite. Jos gali pakenkti sveikatai;
  • kiekvienąkart prieš kepdami nepamirškite gerai nuvalyti nuo grotelių riebalus – taip atsikratysite kenksmingų medžiagų šaltinių;
  • salietra konservuota mėsa kepimui ant grotelių netinka – aukštoje temperatūroje salietra suyra į nuodingus junginius;
  • kepdami naudokite specialius padėkliukus arba paprastą maistinę aliuminio foliją. Tiesiai ant grotelių padėtą valgį veikia kenksmingos medžiagos, atsirandančios iš riebalų, nukritusių ant įkaitusių anglių.

Sprandinės šašlykai, marinuoti brendyje

>> 2 psl.
Puslapis 1 iš 2 >> Kitas

 
Taip pat skaitykite
Daugelis tėvų susiduria su nevalgaus vaiko problema - mažyliai atsisako valgyti, nori tik saldėsių ir greito maisto, per kiekvienus...

Kava - tonizuojantis gėrimas nuo kurio prasideda daugelio žmonių rytas. Bet ar žinojote, kad šis gėrimas gali puikiai papildyti...

Viešojoje erdvėje pasirodo vis daugiau informacijos apie įvairiais būdais užaugintas vištas. Svarstoma, kaip tai lemia...

Dažnai diskutuojama, ar egzistuoja tradicinė lietuviška virtuvė ir kokie patiekalai bei produktai galėtų būti jai priskiriami....

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (162)
Dominyka