Virtuvė > Patarimai > Kaip pasidaryti jogurtą?
 

Kaip pasidaryti jogurtą?


2013 02 14 | Autorius: Mama.lt, flickr.com nuotr.
 

Kaip pasidaryti jogurtą?

Daugumai iš mūsų patinka jogurtas. Tačiau kaip paruošti jogurtą patiems?

Vienas būdas yra labai paprastas. Gaunasi ne pats tikriausias jogurtas, tačiau pagal skonį ir naudą niekuo nesiskirs nuo parduotuvės. Tam reikės stiklinės paprasto, kuo tirštesnio majonezo, kurį reikia sumaišyti su sirupu iš uogienės. Gauta masė bus labai skani, o taip pat ir naudinga, kadangi majoneze taip pat gausu mikroorganizmų ir bifidobakterijų, kurios gerina virškinimą.

Antrasis būdas užims šiek tiek laiko. Litrą pieno reikia užvirinti. Nuimti susidariusią plėvelę ir leisti atvėsti iki 40-45 laipsnių. Temperatūra šiuo atveju labai svarbi. Jei ji bus mažesnė, jogurto bakterijos negalės „dirbti“, o jei bus per aukšta, bakterijos paprasčiausiai žus. Todėl geriausiai temperatūrą matuoti specialiu termometru skysčiams. Kai pienas atšals, pridėti 50 ml natūralaus jogurto. Visą masę gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Tuomet uždaryti indą su pienu, galima jį įvynioti ir pastatyti šiltai 12-14 valandų. Turėtų gautis vientisa tiršta masė. Ji turi būti ne per skysta, kaip grietinė ir bandant perpilti, lūžinės. Viršuje greičiausiai išsiskirs neskaidrus skystis – tai bakterijų darbo rezultatas. Leiskite jogurtui atšalti. Jei pagal skonį naudosite uogienę arba sirupą, maišykite juos mažuose indeliuose, o ne bendrame inde. Nesaldus jogurtas išsilaiko žymiai ilgiau.

Jei jums padovanojo arba jūs patys įsigijote specialų jogurtui gaminti skirtą prietaisą, tuomet receptas būtų toks: į kiekvieną indą įpilkite po stiklinę pieno ir 2 arbatinius šaukštelius jogurto. Dažniausiai tokiuose prietaisuose būna dešimti puodelių. Uždarykite dangtį ir įjunkite. Aparatas pats nustatys reikiamą temperatūrą, kad bakterijos vystytųsi. Gausite tą patį jogurtą, tik žymiai greičiau. Jogurto gaminimo prietaisas veikia nuo 4 iki 8 valandų.

Taip mes gauname naminį jogurtą ir galime būti įsitikinę, kad jį gaminant buvo naudojami natūralūs produktai.
 


 
Taip pat skaitykite
Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Ar jums patinka mielinės tešlos bandelės su cinamonu, varške, obuoliais, troškintais kopūstais, lašinukais ar...

Rašyti komentarą

 
Irma
2014-11-15 15:20:55
NEreikia tiek jogurto- užtenka šaukšto. Toliau dėl temperatūros matavimo- įkiši pirštą ir suskaičiuoji greitai iki 10 daugiau neištversi nuo karščio, bet suskaičiuot gali- štai prašau jums ir 45 laipsnių tempera. Toliau- čia labai gudrai "pamiršta" kad vien užvirinti pieną nepakanka- jei pienas kaimišikas- jį reikia gerokai pavirinti- grubiai 18 min- ant labai silpnos ugnies ištisai maišant- kitaip gausis ne jogurtas o beveik rūgpienis. trečias dalykas šis receptas tinka ir kefyrui gaminrti- nusiperki tavo mėgstamą ir įdedi pora šaukštų- kitą išgeri... O cinikams "jogurto gamybai reikia jogurto" galiu pasakyt- pirmyn gaukit bakterijų mėginių ir darykit- tik bėda kad jums tas džiaugsmas kainuo sdaugiau- topliau jei pasiliksite pora šaukštų savos gamybos jogurto tai kitą kartą jums jonereiks pirkti.
Idilija
2013-05-25 10:49:26
Kaip keista, ateini pasižiūrėti,kaip pasidaryti jogurtą, kurio gamybai reikia jogurto....
uchh
2013-03-24 22:46:15
klink klink...
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (198)
deimante