Vaikai > Laisvalaikis > Pasaulio bus galima...
 

Pasaulio bus galima paragauti atvirose kulinarinėse pamokose


2012 02 09 | Autorius: Paragauk pasaulio
 

Pasaulio bus galima paragauti atvirose kulinarinėse pamokose

Šį savaitgalį, vasario 11-12 dienomis, Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“, jau antrą kartą organizuojama prieskonių mugė „Paragauk pasaulio“. Renginyje, pristatysiančiame prieskonius iš viso pasaulio, vyks nemokami seminarai apie maisto ruošimą ir gardinimą, atviros įvairių šalių virtuvių maisto gaminimo pamokos, bus kuriamas paveikslas iš prieskonių.


Žymus virėjas, renginio „Paragauk pasaulio“ vedėjas Vladislovas Judickis, pastebėjo, kad žmonių noras gaminti patiems namuose neslūgsta: „Tai lemia ir žmonių vidinis noras būti su šeima, ir įvairių kelionių metu besiplečiantis akiratis, ir visuotinis nerimas dėl sintetinių priedų maiste. Galimybė rasti įvairios informacijos apie atskirus patiekalo ingredientus, jų kilmę, vartojimo ypatumus atrišo rankas daugumai, bet tuo pačiu ėmė kelti dar daugiau klausimų,“ – sako garsus virėjas.


Pasak renginio organizatorės, „Gerų minčių magijos projektų“ vadovės Violetos Masteikienės, šiemet mugė bus dar įvairesnė ir turtingesnė. „Kviečiame ne tik įsigyti įvairių prieskonių, bet ir kuo daugiau paragauti, sužinoti apie jų naudojimą. Gal būt naujos žinios padės atsirinkti šių dienų pasiūlymų jūroje, rasti tik jums tinkančius, patinkančius ingredientus, prieskonius, skonius bei jų derinius“, – sako V. Masteikienė.


Mugės dienomis vyks nemokami seminarai, kuriuose apie prieskonius, jų naudą ir gardinimo tradicijas pasakos Lietuvos kulinarinio paveldo fondo vadovė Birutė Imbrasienė, ajurvedinės virtuvės žinovas, Sveikuolių sąjungos lektorius Žilvinas Užkuraitis, arbatos gėrimo ceremonijų meistras ir žolininkas Ramūnas Daugelavičius, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narys, virėjas- konsultantas Vladislovas Judickis.


Šeštadienį ir sekmadienį PPC „Ozas“ III aukšte įsikūrę restoranai pristatys Japonijos, Italijos, Tailando ir Indijos ir kitų virtuvių patiekalus, stalo serviravimo, puošimo ypatumus.


Sekmadienį, nuo 12 val., renginio lankytojai galės stebėti paveikslo iš prieskonių kūrimo procesą, galės susitikti su kulinarinių knygų autoriais. Vyks atviras „Lietuvos ryto TV“ laidos „Skonio reikalas“, kurią veda Gidonas Bilas Šapiro, filmavimas.


Lankytojų taip pat laukia žaismingi konkursai renkant geriausią prieskonių mišinį, atspariausio skrandžio savininką, smagios aklos degustacijos, šeimos recepto, geriausio deserto konkursai ir prieskonių aukcionai.

 

Visą renginio programą ir registraciją į konkursus bei seminarus rasite interneto adresu www.paragaukpasaulio.lt


 
Taip pat skaitykite
Dauguma vaikų žaidimų aikštelių panašios - jose rasime sūpynes, spalvotas karstykles, galbūt nedidelį namelį ar smėlio...

Mamytė Hannah Yarker ir tėtis Kyle Armstrong iš Mančesterio (Anglija) susilaukė nuostabių dukrų. Dailios mergytės tikrai neprimena...

Sportas – ypatingai svarbus sveikos gyvensenos elementas tiek suaugusiųjų, tiek vaikų gyvenime. Vaikystėje formuojasi ir kūnas, ir...

Sophia iš Konektikuto (JAV) yra linksma, miela ir draugiška mergytė, tačiau plati šypsena slepia daugybę sunkių...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (200)
Mantukas