Virtuvė > Patarimai > Košė – energijos šaltinis
 

Košė – energijos šaltinis


2013 10 14 | Šaltinis: Valstietis.lt
 

Košė – energijos šaltinis

Iš kartos į kartą keliauja sena tiesa – košę valgyti sveika, tačiau ar žinome kodėl? Kuo naudinga košė vaikams ir suaugusiesiems, klausiame gydytojos dietologės, AXA mokyklų projekto ekspertės Eglės KLIUKAITĖS.

 

Kodėl verta valgyti košę?


Košė – tai sudėtingų angliavandenių turintis patiekalas. O angliavandeniai turėtų sudaryti pagrindinį paros maistą, nes būtent jie yra didžiausias energijos šaltinis. Valgydami košes papildysite organizmą vitaminais, mineralais, augaliniais baltymais ir riebalais, be to, tai – puikus skaidulinių medžiagų šaltinis. Visos šios naudingos maisto medžiagos sumažins širdies ir kraujagyslių ligų riziką, cholesterolio kiekį kraujyje, apsaugos nuo vidurių užkietėjimo ir kitų negalavimų.

 

Kada rekomenduojama valgyti košę?


Moksliniais tyrimais įrodyta, kad žmonės, kurie rytais valgo košes, mažiau užkandžiauja kaloringų užkandžių, dažniau renkasi sveikesnius. Todėl juos mažiau vargina antsvoris, nutukimas. Visaverčiai pusryčiai, kuriems puikiausiai tinka košė, mažina persivalgymų tikimybę dieną ir vakare.

 

Motinos mėgsta koše maitinti savo atžalas, kodėl vaikams košė tokia reikalinga?


Pusryčiams košė tiek vaikams, tiek suaugusiesiems yra puikus energijos šaltinis, padedantis palaikyti aktyvią fi zinę ir protinę veiklą. Pusryčiaujantys vaikai geriau mokosi, lėčiau pavargsta, geriau koncentruoja dėmesį. Be to, geresnė jų trumpalaikė ir ilgalaikė atmintis. Valgydami pusryčiams košę, aprūpiname organizmą ne tik energija, bet ir būtiniausiomis, vertingomis maisto medžiagomis – vitaminais, mineralais, mikroelementais. Pusryčiams valgoma košė garantuoja gerą dienos pradžią.  

 

Minėjote, kad angliavandeniai turėtų sudaryti pagrindinį paros maistą, tačiau ar žmonės jų suvalgo pakankamai?

>> 2 psl.
Puslapis 1 iš 2 >> Kitas

Gairės:  energija,  košė,  šaltinis
 
Taip pat skaitykite
Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Ar jums patinka mielinės tešlos bandelės su cinamonu, varške, obuoliais, troškintais kopūstais, lašinukais ar...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (198)
Dijus