Virtuvė > Maistas > Higienos inspekcija......
 

Higienos inspekcija... jūsų virtuvėje


2011 07 16 | Autorius: parengė L.Barzdaitienė, Dreamstime.com nuotr.
 

Higienos inspekcija... jūsų virtuvėje

Piktinamės perskaitę naujienose, kad vienoje ar kitoje viešojo maitinimo įstaigoje higienos inspekcija rado pažeidimų. Tačiau jei ta pati higienos inspekcija apsilankytų mūsų namų virtuvėse – išpuoselėtose, jaukiose, stilingose, patogiose – galiu kirsti lažybų, rastų prie ko prisikabinti. Nes iš tikrųjų retai kuri šeimininkė moka produktus laikyti taip, kaip iš tikrųjų reikėtų.

 

Šaldytuvas: skaldyk ir valdyk!

 

Išmokite tinkamai sudėti maistą į šaldytuvą. Patikėkite, tam tikrai reikia žinių ir patirties!

 

Paprasčiausiai įspraudus maisto produktus ten, kur jie telpa, galima gerokai sutrumpinti jų galiojimo laiką. Kaip tik todėl šaldytuvas ir sudalytas į atskirus skyrius. Čia vienoje kompanijoje neturėtų atsidurti kiaušiniai, daržovės, mėsa ir žuvis. Kad išvengtumėte kryžminės taršos, kitaip tariant, kad bakterijos, esančios ant vienų produktų, nepereitų ant kitų, niekada nedėkite maisto kaip papuola ir griežtai paisykite atskirų šaldytuvo lentynų paskirties.

 

Šaltus mėsos užkandžius uždenkite aliuminio folija, kad jie nepaskleistų šaldytuve pašalinių kvapų. Pjaustytą mėsą rekomenduojama suvartoti per 3 dienas, nepjaustytą kumpio ar dešros gabalą – per 6 dienas. Mėsą užšaldžius jos galiojimo laikas prasitęsia. Šaltas oras užkerta kelią bakterijoms daugintis maždaug 7 mėnesius. Kad sustabdytumėte salmonelių vystymąsi, mėsą laikykite šalčiausioje šaldytuvo kameros vietoje, plastikiniame konteineryje arba parduotuvės įpakavime. Malta mėsa šaldytuve laikoma ne ilgiau kaip 1-2 dienas, atpjautas mėsos gabalas arba žuvis – 3-4 dienas.

 

Šviežias sūris yra itin neatsparus mikrobams, todėl jį turėtumėte laikyti plastikiniuose arba stikliniuose induose, suvartoti per 5-6 dienas. Kietieji sūriai turėtų būti įvynioti į maisto plėvelę arba originalią pakuotę, jie taip pat suvartojami per 5-6 dienas.

 

Vaisius ir daržoves laikykite atskiruose šaldytuvo stalčiuose. Jie turėtų būti sausi, uždengti plastikine plėvele.

 

>> 2 psl.
Puslapis 1 iš 2 >> Kitas

 
Taip pat skaitykite
Daugelis tėvų susiduria su nevalgaus vaiko problema - mažyliai atsisako valgyti, nori tik saldėsių ir greito maisto, per kiekvienus...

Kava - tonizuojantis gėrimas nuo kurio prasideda daugelio žmonių rytas. Bet ar žinojote, kad šis gėrimas gali puikiai papildyti...

Viešojoje erdvėje pasirodo vis daugiau informacijos apie įvairiais būdais užaugintas vištas. Svarstoma, kaip tai lemia...

Dažnai diskutuojama, ar egzistuoja tradicinė lietuviška virtuvė ir kokie patiekalai bei produktai galėtų būti jai priskiriami....

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (192)
Aidas