Sveikata > Dietų katalogas > Advento salotos
 

Advento salotos


2010 12 11 | Autorius: Vincentas Sakas
 

Per Adventą išmokime valgyti sveikas ir skanias salotas. Nudžiuginkite jomis ne tik šeimos narius, bet ir seniai matytus giminaičius. Geras skonis - garantuotas. 

Vincento saldžiarūgštis aliejaus su medumi užpilas salotoms. 400g alyvų aliejaus suplakti su 60g 6% obuolių acto arba citrinos sulčių, 75g skysto medaus, 9g druskos, 9g išspausto česnako, 3g maltos saldžiosios raudonos paprikos, 1g maltų aitriųjų kajeno arba čilės paprikų. Aliejiniai užpilai staigiai susisluoksniuoja ir sunkiai yra plakami. Todėl patyrę kulinarai aliejinius užpilus rekomenduoja supilti į užsukamu dangteliu butelį. Butelį geriausiai imti nuo sulčių su didesniu dangteliu, jame išbadyti skylutes. Prieš naudojant, stipriai kartu su buteliu suplakti ir apšlakstyti salotas. Ant indo turi būti užrašas „Vincento užpilas“ ir etiketė su pagaminimo data. Šaldytuve uždarame inde galima laikyti tris savaites. Išeiga - 550g. 200g salotų reikia 40g užpilo. Autentiškos Cezario salotos. 50g romėniškų salotų lapus atidžiai nuplauti, nusausinti ir neuždengtas padėti į šaldytuvą. 40g baltos duonos (geriau itališkos čebatos) supjaustyti 1,5x1,5 cm dydžio kubeliais, 10g aliejaus pakepinti česnako skiltele, česnaką išimti ir karštame aliejuje iš visų pusių apskrudinti duoną. Krutonai turi gautis minkšti viduje, bet su lengva traškia plutele. Specialiu arba paprastu peiliu pridrožti 40g labai plonų Parmigiano Reggiano sūrio drožlių. Salotinę ištrinti česnako skiltele, gabalėliais suplėšyti romėniškų salotų lapus, sukrauti juos salotinėn kalvele. 40g alyvų aliejaus šluotele suplakti su 10g minkštai virto kiaušinio skystu tryniu, 8g citrinos sulčių ir 5g vorčesteršyro padažo. Apšlakstyti salotas, viršuje gražiai išdėlioti krutonus ir parmidžano sūrio drožles. Išeiga – 130/50g. Kaip matote, jokių garstyčių, ančiuvių, vištienų ar dar kitokių nevykėlių virėjų išsidirbinėjimų. Agurkų salotos su paprikomis ir garstyčių aliejaus užpilu. 130g agurkų supjaustyti pusiaugriežinėliais, 20g raudonos paprikos supjaustyti smulkiais kubeliais, 10g svogūnlaiškių supjaustyti smulkiais gabaliukais, 3g krapų smulkiai sukapoti ir viską sumaišyti, sudėti į salotinę užbarstyti žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų. 30g suplakto Vincento saldžiarūgščio aliejaus su medumi užpilo suplakti su 10g angliškų garstyčių ir apšlakstyti salotas. Ant viršaus užbarstyti kelias krapų šakeles. 


 
Taip pat skaitykite
Vis daugiau spalvų įgaunantis kraštovaizdis už lango įspėja - paplūdimio sezonas jau nebe už kalnų, tad norintiems vasarą...

Jeigu jūs nesate nėščia arba, juo labiau, jeigu jūs esate vyras (nors pirmajam, pasiryžusiam pagimdyti kūdikį, gresia Nobelio...

Prieš gerą dešimtmetį Prancūzijoje atrastas naujas mitybos planas viesulu siaučia po Europą. Kai gydytojas Pierre'as Dukanas...

Apetitas yra noras valgyti, jis jaučiamas kaip alkis. Alkio jausmą turi visi išsivystę gyvūnai, jo tikslas – gauti pakankamai...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (193)
Ugnius