Sveikata > Dietų katalogas > Sėkmingi užkandžių duetai
 

Sėkmingi užkandžių duetai


2010 11 08 | Autorius: eli.lt
 

Kivis + graikiniai riešutai

Kivis. Šis vaisius – puikus antioksidantų, vitaminų E ir C šaltinis. Pastarojo kiviuose netgi daugiau nei apelsinuose. Be to, kiviuose kalio daugiau nei bananuose. Mažose juodose sėklytėse randama daug alfa lanolininės rūgšties ir organizmui reikalingų omega-3 riebiųjų rūgščių. Jei dar įsigudrintum suvalgyti jį su visa odele (pavyzdžiui, suplakusi virtuvės kombainu), papildytum maistinių skaidulų atsargas.

Graikiniai riešutai. Tai maistinių skaidulų, magnio, omega-3 rūgščių ir baltymų šaltinis. Svarbiausia – kad riešutai būtų nesūdyti ir neskrudinti. Vienai porcijai užteks 7 puselių.

Varškė + riešutų sviestas

Varškė. Jos šiam sveikam užkandžiui reikės ¼ stiklinės. Neriebios, nesūdytos.

Riešutų sviestas. Arbatinis šaukštelis riešutų sviesto, ištrintas su varške, papildys organizme baltymų, omega-3 rūgščių, vitamino E ir magnio atsargas. Tai puikus sotus užkandis, užtikrinsiantis sotumo jausmą iki kito valgymo.

Rupių miltų paplotėlis + kiaušinienė

Paplotėlis. Rinkis tokį, kuriame nėra daugiau nei 100 kcal. Ir nesibaimink angliavandenių – jie padeda tvirtėti raumenims, o grūdai papildo organizmą skaidulomis, baltymais, vitaminu E ir cinku.

Kiaušinienė. Riebiojo trynio geriau atsisakyk. Išplak 2 kiaušinio baltymus su žiupsneliu tarkuoto parmezano ir įvyniok į paplotėlį. Idealus užkandis po treniruotės.

Jogurtas + smulkinti migdolai

Jogurtas. Neriebus jogurtas aprūpina organizmą baltymais, kalciu, vitaminais A ir B12 bei magniu.

Migdolai. Užbarsčius jogurtą smulkintais riešutais jame dar pagausės gerųjų riebalų, kurie suteiks tau energijos ir sotumo ilgam, be to, toks užkandis papildys virškinimą gerinančių maistinių skaidulų atsargas.

Avokadas + Kalakutiena

Avokadas. Juose gausu gerųjų riebalų, mažinančių cholesterolio koncentraciją organizme, foliantų, vitamino E ir gliutationo – baltymo, itin svarbaus širdies veiklai. Supjaustyk avokadą į 4 dalis išilgai.

Kalakutiena. Supjaustyk be riebalų keptą kalakuto krūtinėlę į tiek riekelių, kiek turi avokado gabalėlių. Apvyniok mėsą apie avokado skilteles. Kalakutienoje daug baltymų, geležies, cinko, vitamino B12, fosforo ir kalio.

Kiaušinis + pita

>> 2 psl.
Puslapis 1 iš 2 >> Kitas

 
Taip pat skaitykite
Vis daugiau spalvų įgaunantis kraštovaizdis už lango įspėja - paplūdimio sezonas jau nebe už kalnų, tad norintiems vasarą...

Jeigu jūs nesate nėščia arba, juo labiau, jeigu jūs esate vyras (nors pirmajam, pasiryžusiam pagimdyti kūdikį, gresia Nobelio...

Prieš gerą dešimtmetį Prancūzijoje atrastas naujas mitybos planas viesulu siaučia po Europą. Kai gydytojas Pierre'as Dukanas...

Apetitas yra noras valgyti, jis jaučiamas kaip alkis. Alkio jausmą turi visi išsivystę gyvūnai, jo tikslas – gauti pakankamai...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (184)
Ignas