Sveikata > Dietų katalogas > Organizmas pats pasako, ko...
 

Organizmas pats pasako, ko reikia


2010 10 09 | Autorius: Respublika.lt
 

“Kadangi maistas mano šeimoje užima gana svarbią vietą, ypač sveikai maitintis ar laikytis dietų yra praktiškai neįmanoma”, - šypsosi operos solistė Ieva Prudnikovaitė ir patvirtina taisyklę, kad skanu tai, kas nesveika.

“Nors vis dažniau stengiuosi rinktis bioproduktus. Jų galima rasti ne tik prekybos centruose, bet ir turguje, o išvyka į jį ir pilni krepšiai šviežių žalumynų, uogų tikrai pakelia nuotaiką. Kol organizmas leidžia, mėgaujuosi tuo, kas man skanu”, - džiaugiasi mergina.

Spektaklių dienomis ji vis dėlto stengiasi nepamiršti, kad reikia gauti energijos, todėl dažniausiai renkasi vidutiniškai keptą jautieną su daržovėmis arba žalios mėsos karpačio.

Ieva, šiuo metu dirbanti Eseno (Vokietija) operos teatre, guodžiasi: “Negaliu gyventi be bulvinių patiekalų, tačiau tuo mėgaujuosi tik Lietuvoje - čia juk dar turime tikrų bulvių. Žiemą be galo norisi sūdytų lašinukų su svogūnais ir duona, o vasarą save lepinu žuvies patiekalais. Tad manau, kad organizmas pats geriausiai pasufleruoja, ko jam reikia. Dėl maisto ruošimo visuomet sakau taip: gaminti gera ir smagu tik tuomet, kai gamini ne tik sau, bet ir mylimiems žmonėms. Tuomet tai gali virsti kūryba ir suteikti daug gerų emocijų. O ir skonis bei kvapas tuomet ypatingi!”

Šiek tiek prancūziškas troškinys

3-4 porcijoms reikės:600 g veršienos išpjovos,6 skiltelių česnako,1 svogūno,1 brokolio,3-4 morkų,nedidelės cukinijos,gabalėlio parmezano sūrio,įvairių prieskonių,raudonėlio šakelės,200 ml sauso raudonojo vyno.Visam kulinariniam procesui užteks vieno didesnio puodo. Visų pirma užkaitinkite puode maždaug 0,5 cm aliejaus, į jį įmeskite raudonėlio lapelius ir perpus perpjautas česnako skilteles. Jas apskrudinkite iki rudumo ir tuomet išimkite. Tai suteiks patiekalui ypatingo aromato. Dėkite gabalėliais supjaustytą veršieną (prieš tai nesūdykite - taip mėsa bus sultingesnė ir minkštesnė), taip pat šiek tiek apskrudinkite. Įpilkite stiklinę verdančio vandens ir kartu dėkite išilgai, plonai supjaustytas morkas, kiek vėliau - brokolių ir cukinijų gabalėlius. Virkite 5 minutes, o tuomet pilkite raudonąjį vyną. Jam įkaitus, suberkite pjaustytą svogūną ir prieskonius. Puodą uždenkite ir palikite troškintis ant nedidelės ugnies maždaug pusvalandį. Patiekite apibarstę parmezano sūriu.

www.respublika.lt


 
Taip pat skaitykite
Vis daugiau spalvų įgaunantis kraštovaizdis už lango įspėja - paplūdimio sezonas jau nebe už kalnų, tad norintiems vasarą...

Jeigu jūs nesate nėščia arba, juo labiau, jeigu jūs esate vyras (nors pirmajam, pasiryžusiam pagimdyti kūdikį, gresia Nobelio...

Prieš gerą dešimtmetį Prancūzijoje atrastas naujas mitybos planas viesulu siaučia po Europą. Kai gydytojas Pierre'as Dukanas...

Apetitas yra noras valgyti, jis jaučiamas kaip alkis. Alkio jausmą turi visi išsivystę gyvūnai, jo tikslas – gauti pakankamai...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (157)
Raminta