Sveikata > Dietų katalogas > Kaip vartoti vaisius
 

Kaip vartoti vaisius


2008 03 17 | Šaltinis: Edieta.lt
 

Vaisiai, riešutai, žalios daržovės ir šakniavaisiai sudaro puikiai derantį mitybos valgiaraštį.

Vaisiai - tikras malonumas, juos valgyti sveika ir skanu. Tačiau juos reikia valgyti atskirai nuo kitų produktų ar patiekalų.

Vaisių negalima valgyti ir tarpuose tarp valgymo, nes tai reiškia, kad jie atsidurs skrandyje, kai ten dar virškinamas anksčiau patekęs maistas. Taip bus sutrikdytas virškinimas. Vaisiai ir vaisių rūgštys nepalankiai veikia skrandžio sultis, ardo pepsiną ir sumažina jo sekreciją. Todėl geriausia juos vartoti iki pagrindinio valgymo likus 20-30 minučių. Per tą laiką jie suspėja patekti į plonąsias žarnas ir būna suvirškinti.

Taip pat patariama saldžius ir labai rūgščius vaisius valgyti atskirai. Cukrus, medus ir kiti saldumynai ypač netinkami vartoti su greipfrutais.

Teisingai suderintas vaisių valgiaraštis labai tinkamas valgis pusryčiams. Nerekomenduojama vaisių saldinti cukrumi ar fruktoze. Pusryčiams galite derinti šiuos vaisius:

1. Vyšnios, abrikosai, slyvos.

2. Persikai, abrikosai.

3. Obuoliai, vynuogės.

Pavasarį ir vasarą pusryčiams galite pasiruošti vaisių salotų iš sezoninių vaisių: slyvų, abrikosų, vyšnių, trešnių, pridėję žalių salotų lapų ar salierų.


 
Taip pat skaitykite
Vis daugiau spalvų įgaunantis kraštovaizdis už lango įspėja - paplūdimio sezonas jau nebe už kalnų, tad norintiems vasarą...

Jeigu jūs nesate nėščia arba, juo labiau, jeigu jūs esate vyras (nors pirmajam, pasiryžusiam pagimdyti kūdikį, gresia Nobelio...

Prieš gerą dešimtmetį Prancūzijoje atrastas naujas mitybos planas viesulu siaučia po Europą. Kai gydytojas Pierre'as Dukanas...

Apetitas yra noras valgyti, jis jaučiamas kaip alkis. Alkio jausmą turi visi išsivystę gyvūnai, jo tikslas – gauti pakankamai...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (167)
Erikas