Virtuvė > Patarimai > Daržovių traškučiai?...
 

Daržovių traškučiai? Puiku!


 

Daržovių traškučiai? Puiku!

Pasigaminkite namuose šį sveiką užkandį – ir šeštadienio vakarai prie televizoriaus taps spalvingesni!

 

Kokio sveiko maisto mums vertėtų valgyti daugiau? Žinoma, daržovių! Bet kad jų mūsų valgiaraštyje padaugėtų, labai svarbu pasistengti jas patiekti tinkamai ir skaniai. Vienas tokių būdų – kepti traškūs vieno kąsnio daržovių gabalėliai.

 

Kepant daržoves orkaitėje įvyksta karamelizacijos procesas, jos tampa saldesnės, aromatingesnės, pasidengia traškia odele, o viduje lieka minkštos.

 

Norite pasigaminti lengvo užkandžio prieš į domų filmą? Štai paprasta technika!

 

1 baltasis arba juodasis ridikas,
2 morkos,
1 didelė bulvė,
1 burokas,
1 cukinija,
1 gabalėlis moliūgo,
1 svogūnas,
... bet kokių turimų šviežių daržovių.

 

Viskas supjaustoma nedideliais vieno kąsnio gabalėliais. Jie suverčiami į talpų dubenį ir kruopščiai išmaišomi su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Paskleiskite daržoves ant kepimo popieriumi išklotos skardos vienu sluoksniu. Užbarstykite žiupsnelį druskos, pipirų, džiovintų prieskoninių žolelių. Pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakepinkite. Tada palikite kaitinti tik orkaitės viršų ir paskrudinkite daržoves dar 5 minutes.

 

Rezultatas – turėsite gardžių ir sveikų užkandžių visam vakarui. Patikėkit, pamėginti – verta. Prieš tokius neatsilaiko net didžiausi daržovių skeptikai!

 

Variantai pagardinimui:

 

• Prieš kepant daržoves, kai maišysite jas su aliejumi, galite pagardinti ir šlakeliu acto ar citronų sulčių.

 

• Tokiam užkandžiui tinka beveik visos daržovės, taigi jei turite ko nors nesezoninio – drąsiai bandykite. Pavyzdžiui, pomidorus, kalafiorus, brokolius ir kitus.

 

• Kepant svarbu kad daržovių gabalėliai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada jie ir apkeps tolygiai.
 


Gairės:  bulvės,  cukinija,  daržovės,  kepti,  moliūgas
 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
kristina
2010-11-21 15:55:13
Labai puikių daržovių traškučių galima pasigaminti ir be aliejaus.tereikia norimas daržoves supjaustyti labai plonais grezinėliais, isdėlioti skardoje ir pašauti i orkaitę.Tereikia stebėti, kad nesudegtu ir pabarstyti norimais prieskoniais. Niam niam... Neretai pasidarau morkų ar burokėlių traškučių. Tikrai labai skanu ir sveika ir nekaloringa.
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (147)
kajus-danielius