Virtuvė > Maistas > Traškūs gardėsiai
 

Traškūs gardėsiai


2010 03 31 | Autorius: Eglė Zubkauskaitė, IEVA
 

Traškūs gardėsiai

Nė vienas iš mūsų nėra užaugęs be didelio ar mažo skanaus apskrito riestainio. Juos smagiai kramsnojame vaikystėje, perkame Kaziuko mugėje, vežamės į keliones, iškylas gamtoje, nešamės į darbą, vakarais triauškiame su arbata...

 

Mėgstame ne tik riestainius – šių dienų kepėjai mus lepina įvairių skonių, rūšių ir formų riestainiais, traškučiais, duoniukais. Tačiau juk mums reikia tik skaniausių ir sveikiausių! Todėl įsisukame į Klaipėdą, kurioje įsikūrusi seniausia uostamiesčio kepykla UAB „Javinė“, pradėjusi veikti 1948 metais. Miltinės konditerijos gamykla pirmoji Lietuvoje pradėjo kepti meduolius, riestainius, pyragus. Iki šiol beveik visi kepiniai ruošiami pagal originalius šios įmonės specialistų sukurtus receptus nenaudojant sintetinių priedų ir konservantų. Naujieji produktai gaminami pasitelkus pažangias technologijas, todėl išlaikomos visos vertingiausios gamtinės grūdų savybes.

 

Iškart smalsaujame, kokie jie – naujausi, skaniausi, ekologiškiausi ir sveikiausi „Javinės“ produktai? Natūralūs gaminiai be konservantų – duoniukai, traškučiai, sausučiai, javainiai, avižiniai sausainiai ir kiti. Naujieji – javinukai, gruzdučiai, duoniukai – kepami be mielių išvengiant tradicinio kepimo proceso. Tai naujos kartos produktai, kurie dėl pažangios technologijos išlaiko visas vertingiausias grūdų gamtines savybes ir daugumą mikroelementų.

 

Populiariausi kvietiniai traškučiai „Javinės sausučiai“ paruošti iš ekologiškų (net cukrus!) žaliavų, išaugintų be sintetinių trąšų, pesticidų ir auginimo stimuliatorių. Šiuos traškius riestainėlius be konservantų drąsiai galite vežtis į kelionę: galiojimo laikas – pusė metų!

 

>> 2 psl.
Puslapis 1 iš 2 >> Kitas

 
Taip pat skaitykite
Daugelis tėvų susiduria su nevalgaus vaiko problema - mažyliai atsisako valgyti, nori tik saldėsių ir greito maisto, per kiekvienus...

Kava - tonizuojantis gėrimas nuo kurio prasideda daugelio žmonių rytas. Bet ar žinojote, kad šis gėrimas gali puikiai papildyti...

Viešojoje erdvėje pasirodo vis daugiau informacijos apie įvairiais būdais užaugintas vištas. Svarstoma, kaip tai lemia...

Dažnai diskutuojama, ar egzistuoja tradicinė lietuviška virtuvė ir kokie patiekalai bei produktai galėtų būti jai priskiriami....

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (182)
Urtė