Virtuvė > Patarimai > Kulinarinės paslaptys...
 

Kulinarinės paslaptys jaunoms šeimininkėms


2010 03 22 | Šaltinis: Myjane.ru, Jupiterimages nuotr.
 

Kulinarinės paslaptys jaunoms šeimininkėms

Maisto gamybos procese apstu paslapčių, kurios retai kada užrašomos – dažniau perduodamos vienos šeimininkės kitai, iš lūpų į lūpas. Ir vis dėlto pamėginsime palengvinti jūsų virtuvės gyvenimą ir pasidalinsime paslaptimis, kaip mažos gudrybės padės įveikti didelius iššūkius.

 

Kopūstų paslaptys:

 

• Žiediniai kopūstai bus baltesni jei į vandenį, kuriame jie verda, įpilsite pieno (1/2 stiklinės 2 litrams vandens).

 

• Kad iš kopūsto gūžės ar žiedinio kopūsto išvarytumėte visus vabzdžius, kurių ten kartais pasitaiko, prieš verdant jį reikėtų 5-10 minučių palaikyti stipriai sūdytame vandenyje. Vabzdžiai išplauks į paviršių, juos nupilsite kartu su vandeniu. Tokia procedūra išvaro ir kirminus iš šviežiai surinktų grybų.

 

• Kad šviežių kopūstų salotos būtų sultingesnės (žiemą ir pavasarį kopūstai paprastai būna kietoki) ir skanesnės, kopūstus ne pjaustykite, o tarkuokite stambia tarka, įberkite druskos, pipirų pagal skonį, išspauskite citrinos sulčių, užpilkite nerafinuoto aliejaus. Tokios salotos – puikus vitaminų šaltinis kiekvienai dienai.

 

• Jei troškinant kopūstus į juos įpilama truputėlį pieno ar grietinės, kopūstai būna minkštesni ir skanesni, nes iš jų dingsta kartokas prieskonis.

 

• Nevertėtų apkepinti žalių kopūstų. Kepinami jie sausėja, tampa neskanūs, todėl jei gaminate iš jų apkepėlę – arba prieš tai truputį apvirkite, arba prieš kepdama įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens, kelias minutes patroškinkite jame kopūstus, ir tik paskui pilkite aliejaus ar dėkite sviesto, o vandeniui išgaravus apkepinkite.

 

• Kopūstą balandėliams reikėtų iš pradžių 15 minučių pamirkyti parūgštintame vandenyje, tada išpjauti kotelio sustorėjimą ir tik tada 5 minutes palaikyti verdančiame vandenyje. Taip koppūstas labiau suminkštės, lapai lengviau atsidalins ir nelūš dedant faršą.

 

Daržovės ir žalumynai:

 

>> 2 psl.
Puslapis 1 iš 4 >> Kitas

 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (165)
Jonukas