Virtuvė > Patarimai > Mėnulis virtuvėje
 

Mėnulis virtuvėje


2009 09 11 | Autorius: Astrolady.ru, Jupiterimages nuotr.
 

Mėnulis virtuvėje

Kiekvienai šeimininkei pažįstama situacija: susirinko namiškiai, svečiai, ji į stalą atnešė savo firminį patiekalą, bet... skonis jo – ne toks, koks turėtų būti. Recepto laikėsi kuo tiksliausiai, ir gamindama meilės negailėjo, bet patiekalo vis tiek vykusiu nepavadinsi.

 

Be abejo, priežastis gali būti ir labai žemiška: gal koks produktas netinkamos kokybės pasitaikė, gal vis dėlto kiekio neapskaičiavote, o gal gaminta per aukštoje/per žemoje temperatūroje? Ir vis dėlto ne vien čia šuo pakastas.

 

Pasirodo, prisvilusio pyrago priežasčių galima paieškoti ir danguje. O tiksliau – Mėnulio kalendoriuje. Nuo to, kokia Mėnulio fazė šiuo metu karaliauja ir kokiame Zodiako ženkle vieši pats Mėnulis priklauso ir tai, kaip seksis šeimininkauti virtuvėje.

 

Keliaudamas Avino ženklu Mėnulis žadina kūrybiškumą: staiga kyla noras eksperimentuoti virtuvėje, entuziazmas. Tačiau nepamirškite, kad per daug skubos lemia ir daugiau nelaimingų atsitikimų, tad atsargiau elkitės su peiliais, šakutėmis, įkaitusiais puodais ir t.t. Aviną valdantis Marsas šio metu padidina jautrumą aštriam maistui, taigi pipirų ir kitų aštrių prieskonių dėkite mažiau nei įprasta.

 

Kenčiantiems galvos skausmus pageidautina susilaikyti nuo sūrio, raudonojo vyno, būti atsargesniems su įvairiais padažais. Vakare negerkite kavos, stiprios arbatos, nevalgykite šokolado, kadangi Mėnuliui viešint Avino ženkle galite sunkiau užmigti.

 

Būdamas Jaučio ženkle Mėnulis itin dosnus. Būtent šiuo laikotarpiu šeimininkės imasi gaminti daugiau ir įvairesnių patiekalų, lepinti jais namiškius. Gerai jei šiomis dienomis numatyta kokia nors šventė, ketina apsilankyti svečiai. Tačiau turėkite omeny, kad šiuo metu organizmas jautriau reaguoja į maistą, taigi gamindama naudokite tik puikios kokybės, šviežius produktus. Silpnoji Jaučio vieta – kaklas ir gerklė, taigi venkite labai šaltų patiekalų, tokių, kaip ledai, šalti gėrimai.

 

>> 2 psl.
Puslapis 1 iš 4 >> Kitas

 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (165)
Augustė