Pagrindinis > Finalas: Mano ypatingasis...
 

Finalas: Mano ypatingasis receptas


2009 08 24 | Autorius: Mama.lt
 

Mamos gamina, tėčiai ragauja, o vaikai džiaugiasi. Visi kartu portale Mama.lt išrinkome keturis ypatinguosius receptus, o dabar atitenka sunkiausias darbas - išrinkti patį pačiausią ir patį ypatingiausią receptą, kurį galima sukurti bet kurioje virtuvėje.

 

Sąlygos:

Balsavimas trunka nuo 2009-08-24 iki 2009-08-30

Ypatingojo recepto nugalėtojas skelbiamas 2009-08-31.

Balsavimas vyksta šio straipsnio komentaruose, pasisakant už norimą receptą.

* Būtina sąlyga - jeigu komentuojate neprisijungę prie savo Mama.lt anketos, būtinai įrašykite savo el. paštą komentuodami (jo komentaruose nesimatys).

 

* Necenzūriniai ir įžeidžiantys komentarai bus trinami be perspėjimo.

 

* Vienas žmogus balsuoti gali tiek vieną kartą.

 

Prizai:

Nugalėjusiojo recepto autoriui - trys bilietai į pramogų vandens parką "Vichy".


 

 

Komentuokite ir išrinkite ypatingą receptą!

 

Skaniausias pasaulyje šokoladinis pyragas

2009 06 23 | Autorius: miegelis

 

 

Paruošimas:
Virš karšto vandens vonelės arba mikrobangėje ištirpinkite šokoladą ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Jei tirpinsite virš vandens, žiūrėkit, kad į šokoladą nepatektų vandens garų, nes sušoks į gumulą. Pamaišykite, leiskite truputį atvėsti. Tada įmaišykite migdolų esenciją, cukrų, vanilinį cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius gerai išmaišydami po kiekvieno iš jų. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite į šokolado masę ir gerai išmaišykite. Riešutus susmulkinkite ir truputį paskrudinkite. Suberkite į tešlą. Aš kepu šį pyragą 20x20 cm kvadratinėje skardoje, bet manau tiktų ir 26 cm skersmens apvali. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pusę tešlos. Šaukštu tešlą tolygiai paskleiskite skardoje. Ant tešlos tolygiai užtepkite aviečių džemą. Tada supilkite likusią tešlą ir ją vėl lygiai paskleiskite. Kepkite 170 C orkaitėje 35-40 min. Leiskite pyragui atvėsti skardoje. Skaniausias šis pyragiukas pastovėjęs šaltai bent porą valandų. Tiekdamos į stalą supjaustykite mažais kvadretėliais, nes jis gana saldus, bet tikrai vertas grieko :)

 

 

Jums reikės:
druskos (0.5 arbatinis šaukštelis)
kepimo miltelių (0.5 arbatinis šaukštelis)
miltų (100 gramai)
kiaušinių (2 vienetas)
migdolų esencijos (0.5 arbatiniai šaukšteliai)
vanilinio cukraus (1 arbatinis šaukštelis)
cukraus (200 gramai)
išgliaudytų lazdynų riešutų (70 gramai)
sviesto (100 gramai)
juodoj šokolado (100 gramai)
aviečių uogienės (150 gramai)

 

Muffinai su baltu šokoladu ir bananais

2009 07 08 | Autorius: martyynyyte3

Jums reikės:
Bananai (2 vienetai)
Miltų (500 gramai)
Kepimo miltelių (1 arbatiniai šaukšteliai)
Sviesto "Smetoniškas" (180 gramai)
Cukraus (100 gramai)
Kiaušiniai (3 vienetai)
Grietinėlės (200 mililitrai)
Pieno (100 mililitrai)
Balto "Princas" šokolado (2 pakeliai)
Cukraus pudros (20 gramai)
Vanilinio cukraus (1 arbatiniai šaukšteliai)

 

Paruošimas:
Pirmiausiai viename dubeny sumaišome miltus ir kepimo miltelius. Po to, į puodą su vandeniu įdedame kitą dubenėlį, į kurį sulaužome šokolado gabalėlius ir išlydome. Tada ištirpdome sviestą, kurį kitame dubeny išsukame su cukrumi, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinius, pilame grietinėlę ir pieną į tą pačią sviesto masę (jokiu būdu ne į miltų) bei lydytą šokoladą ir gerai viską išsukame, kad neliktų šokolado likučių. Tada supjaustome labai nedideliais kubeliais bananus (jokiu būdu jų netriname, nes pati pirmą kartą kepdama sutryniau, tai jokio skonio neliko) ir juos taip pat pilame į sviesto mišinį. Galų gale po truputį pilame miltus su kepimo milteliais ir maišome, kad neliktų gumulėlių. Miltų galite pilti ir daugiau, pati nežinau tikslaus kiekio, nes vis skirtingai darydama, kitą kiekį miltų pilu. Bet vieną pasakyti galiu, tešla turi, pakabinus šaukštu, labai iš lėto ir sunkiai kristi, bet aišku, per daug miltų nepridėkit, nes tada taps neįkandami. Todėl orientuokitės į 400-500 g. Na, o galų gale įkaitiname orkaitę (180 laipsnių), o kol jis kais, supilame tešlą į formeles. Kepame apie 30-40 min., kol keksiukų viršūnėlės susprogs kaio ugnikalnio "kateriai". Iškepusius atvėsinti, nes kartši neskanu. Skaniausia patiekti su stikline pieno (taip vaikai gaus kalcio ir pasmaguriaus Muffinais) arba vaniliniais ledais, tik su jais nepatariu, nes skaičiau, kad karštas su šaltu- gadina dantis. Rekomenduočiau ledus tik tuo atveju, jei keksiukus, kaip minėjau, atvėsinsti. SKANAUS!

 

Firminis Vasaros tortas

2009 07 23 | Autorius: hemera

Jums reikės:
sausainiai gaidelis (2 pakeliai)
grietinėlė plakimui (400 gramų)
kondensuotas pienas (800 gramų)
juodieji serbentai (500 gramų)

Paruošimas:
Sausainius sutrupinti, kondensuotą pieną, grietinėlę ir sudėtas uogas išplakti labai gerai su mikseriu.

Į torto formą priberti sausainių, užpilti išplaktą masę, po to vėl sausainių ir vėl užpilti mase.

Per naktį palaikyti šaldytuve.

 

Be galo skanu :) Taip pat galima vietoj serbentų dėti ir kitokias uogas, bet skaniau su rūgštesnėm uogom :)

 

 

Netradicinė lydeka

2009 08 08 | Autorius: aniger

Paruošimas:
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, bei lašiniais. Į masę suberti gemalus, krakmolą, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius. Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė. Paimti pailgus jūros lydekos, saidos, lašišos, ar net silkės gabaliukus, patikrinti, ar nėra kaulų, apibarstyti prieskoniais, pavolioti plaktame kiaušinyjė, po to miltuose ir trumpai apkepti aliejuje arba svieste, bet neiškepti. į lydekos odą kloti faršo, per vidrį gražiai išdėlioti apkeptą žuvį, ant viršaus vėl faršo. Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200l. temp. orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę. Supjausčius iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file. Dėl to kad tai žuvies patiekalas, o dar su kviečių gemalais siūlyčiau juo pavaišinti būsimas mamas. Skanaus!

Jums reikės:
didelė lydeka (1 vienetas)
jūros ludekos,lašišos, saidos, ar silkės filė (500 gramai)
sūdyti lašinukai (200 gramai)
kiaušinis (2 vienetai)
krakmolas (1 šaukštas)
,,Malsenos'' maistiniai kviečių gemalai (3 šaukštai)
batono riekelės (2 vienetai)
pienas (50 gramai)
druska (2 arbatiniai šaukšteliai)
citrininiai žuvies prieskoniai (2 arbatiniai šaukšteliai)
,,Kotanyi'' prancuziškų žalumynų (2 arbatiniai šaukšteliai)

 

Daugiau ypatingųjų receptų.


 
Taip pat skaitykite
Nors dvikalbėse šeimose, kur tėvai – skirtingų tautybių ir su atžalomis bendrauja skirtingomis kalbomis, vaikų kalbos vystymasis...

Jei pastebėjote, jog vaikas staiga ėmė miegoti gerokai per daug, arba atvirkščiai, pastebėjote, jog jį kamuoja nemiga – gali...

Aktyvumas ir reguliari mankšta nėštumo metu išeina į naudą, – tokią išvadą pateikė Pepperdine (JAV)...

Olsterio universitete atlikti tyrimai parodė, jog berniukai kur kas geriau atsako į dėmesingumo testo klausimus, jei yra šiek tiek...

Rašyti komentarą

 
Laima
2009-08-31 07:41:58
As savaji balsa atiduodu Vasaros tortui
Marytė
2009-08-31 07:21:38
Kaip aš norėčiau išmokt taip skaniai gaminti kaip Hemera!Žiūriu, į minutę po kelis balsus gauna. Va čia tai populiarumas, va čia tai tikras pripažinimas. Va čia tai menas! Tikras!
Kastytis
2009-08-31 02:34:04
viskas labai skaniai skamba, bet balsuoju už lydeką :)
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (167)
Marius